4 nuci pe zi protejează sănătatea oaselor, combat cancerul, previn apariția accidentului vascular cerebral

17165

 

4 nuci sunt de departe o alternativă mult mai bună pentru biscuiţi, covrigei sau sticksuri pentru ronţăitul dintre mese. Sunt mult mai hrănitoare, energizante şi ne protejează sănătatea în multiple feluri.

De foarte multe ori, alimentele simple sunt şi cele mai bune. Acesta este cu siguranţă cazul nucilor în care natura a pus un pachet aproape perfect de proteine (15 g/ 100 g), grăsimi sănătoase (60 g), fibre (2,4 g), antioxidanţi, precum şi multe vitamine (A, B, C, E şi P) şi minerale (sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc şi iod).

Dintre cele mai cunoscute proprietăţi ale acestor fructe, cea mai populară este aceea avută asupra funcţiilor cerebrale.

1. Previn apariţia atacului vascular cerebral

Atunci când sunt consumate, într-o cantitate de patru pe zi, arată un studiu realizat de cercetătorii americani de la Barcelona’s Hospital Clinico.

2. Reduc riscul de diabet de tip 2.

Probabilitatea de face diabet zahart scade cu 30% la persoanele care consuma cel puţin 30 g nuci pe zi, de 5 ori pe săptămână. Grăsimile mono şi polinesaturate ameliorează sensibilitatea la insulină.

3. Menţin ochii sănătoşi

Un consum bogat de nuci, asigură oftalmologii americani la Brigham Young University, împiedică distrugerea fotoreceptoarelor, cele mai importante celule ale retinei, reducând semnificativ riscul de a dezvolta AMD (degenerarea maculară provocată de îmbătrânire).

4. Cresc fertilitatea bărbaţilor

Cercetătorii americani de la Universitatea din California au constatat că nucile, consumate des, cresc considerabil atât cantitatea, cât şi calitatea spermei.

5. Tratează tulburările de ritm cardiac

Efectul benefic este datorat prezenţei acidului alfa linoleic în compoziţia lor.

6. Ameliorează bolile de stomac şi intestine:

Ulcere, dispepsii, iritaţii, pirozis, diaree, constipaţie.

7. Reglează funcţiile endocrine

Fiind utile în caz de tulburări ale hipofizei şi insuficienţă suprarenală, tulburări de ciclu menstrual, dar şi la menopauză.

8. Protejează sănătatea oaselor şi a dinţilor

Datorită conţinutului bogat de fosfor.

9. Combat cancerul de prostată

Cercetătorii de la University of California din Davis au descoperit că că nucile reduc nivelul factorului de creştere de tip insulinic 1 (IGF-1), care are un rol în declanşarea cancerului la prostată.

10. Feresc femeile de cancerul mamar

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au constatat că un consum regulat de nuci – două sau mai multe porţii pe săptămână -, scade riscul de cancer la sân cu până la 36%.

Distribuie pe: