5 remedii simple care ajută la eliminarea flegmei

1670

Flegma este adesea însoțită de răceli și alte tipuri de infecții respiratorii. Aceasta, desigur, nu este o problema medicala serioasa, dar este foarte suparatoare. Ea tinde să se colecteze în piept și gât și este expulzata prin tuse.

Iată cateva remedii naturale simple pentru eliminarea acestui disconfort.

Ceai de lamaie cu miere
Se fierbe apa si se adauga in 2 lingurite de suc de lamaie, se lasa la racit pentru un minut sau două și se adaugă o lingură de miere. Mierea ajută pentru la calmarea iritatiei din gat.

Alimente picante
Ati observat si voi ca atunci cand mancati hrean, nasul curge necontrolat. Alimentele picante acționeaza ca un decongestionant si ajuta pentru a dizolvarea flegmei.

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

Apă cu sare
Gargara cu apa calda cu sare este o modalitate foarte bună de a trata flegma. Apă caldă este liniștitoare pentru gât, iar sarea ajută la distrugerea bacteriilor care ar putea cauza o infecție și, prin urmare, reduce producția de flegma.

Inhalatii cu aburi
Inhalatiile cu aburi sunt o modalitate excelenta de alinare a flegmei. Flegma devine mai lichida în acest fel, ceea ce o face mai ușor de eliminat.

Ghimbirul
Ghimbirul este un decongestionant natural și este utilizat pentru tratarea infecțiilor tractului respirator. De asemenea, este antibacterian, antiviral și un bun expectorant. Aceasta ajută la evitarea congestionării în gât și piept, usurand respiratia!

 

 

Distribuie pe: