APA DE STAFIDE- curăță ficatul și îl menține sănătos

67458

Conform studiilor de specialitate, apa reușește să dizolve toate mineralele care se găsesc în coaja stafidei și de aceea, acest remediu este chiar mai sănătos dacă se consuma dimineața.

Stafidele reprezintă o sursă naturală de vitamine și minerale. Însă aceste beneficii sunt multiplicate în mod considerabil dacă bei apa în care au fost înmuiate. Acest lucru se datorează reducerii conținutului de zahăr, fapt ce te ajută să obții un remediu excelent pentru ficat.

Ajută la detoxifierea organismului

Așa cum știi deja, ficatul și rinichii sunt organe esențiale ce curăță sângele, eliminând toxinele și metalele grele care se acumulează în sânge și care provoacă diverse boli. Uneori aceste funcții importante sunt afectate de anumite alegeri alimentare greșite, de consumul excesiv de grăsimi sau de anumite obiceiuri zilnice dăunătoare.

Dacă bei apă de stafide timp de patru zile consecutive, cel puțin o dată pe lună, contribui la buna funcționare a ficatului. Beneficiile sale vor fi vizibile în acele momente în care te simți greoi sau observi că ai o digestie lentă sau dureroasă.

Ajută digestia

Consumul de apă de stafide este o metodă simplă și eficientă de a purifica sângele și de a stimula funcționarea corespunzătoare a ficatului. Acest lichid contribuie și la separarea acizilor gastrici, ajutând la procesarea eficientă a alimentelor și la absorbția nutrienților. Vei observa aceste beneficii cam la două zile de când ai început „cura” cu apă de stafide.

Indienii înmoaie stafidele în apă seara și le consumă a doua zi dimineața pe stomacul gol. Dr. Anju Sood, nutriționist în orașul Bangaluru, spune că stafidele hidratate în apă sunt mult mai sănătoase decât stafidele crude, consumate ca atare.

Asta deoarece nutrienții din pielița exterioară se dizolvă în apă. Acest lucru înseamnă că vitaminele și mineralele se vor absorbi mai bine în corp. Inclusiv capacitatea lor antioxidantă crește prin hidratarea în apă.

Apa de stafide – Reteta

Aveti nevoie de :

-400 ml de apa calda

-150 g stafide organice (inchise la culoare)

Mod de preparare 1

Pentru inceput, se spala bine stafidele, apoi se pun in paharul cu apa calda si se lasa la inmuiat de seara pana dimineata.

Mod de preparare 2

Pune la fiert două căni cu apă. Adaugă stafidele și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 20 de minute. Este foarte simplu. Însă procedeul nu se încheie aici. Trebuie să lași stafidele la înmuiat în apă și peste noapte.

În dimineața zilei următoare, strecoară apa și lasă deoparte stafidele. Încălzește puțin din acest lichid delicios pentru a-l putea consuma. Poți să îl bei cald sau fierbinte, dar cel mai important lucru este să îl consumi pe stomacul gol, imediat după ce te trezești. Așteaptă apoi încă 30-35 de minute înainte de a servi micul dejun.

Se bea cald, pe stomacul gol, iar dupa 10 minute se pot consuma si stafidele. Urmatorul pas este acela de a va întinde pe spate, timp de 30 de minute si abia dupa puteti lua si micul dejun.

Nu uita sa urmezi acest remediu timp de cel putin 4 zile.

 

Distribuie pe: