Alimente si lucruri pe care nu ar trebui să le bagi niciodată în cuptorul cu microunde – Bine de stiut!

663

Laptele pentru bebeluși

Lichidele nu se încălzesc niciodată uniform. Bebelușul se poate frige, dacă nu ești foarte atent la temperatura laptelui.

Fructele

Mamele se gândesc cum să încălzească mai repede fructele scoase din frigider pentru cei mici și apelează la cuptorul cu microunde. Total greșit! Fructele se vor supraîncălzi la interior și pot exploda, dacă le ții prea mult, există riscul să se frigă cu ele și nu mai au aceeași textură când le mănâncă, scrie libertateapentrufemei.ro.

Broccoli

Această legumă nu suportă temperaturile ridicate din cuptorul cu microunde și își pierde o bună parte din substanțele nutritive.

Orezul

La microunde, nu ai o temperatură suficient de ridicată pentru a fierbe orezul timp îndelungat și pentru a scăpa de toți germenii patogeni.

Cutiile pentru mâncare

Deși sunt extrem de utilizate, cutiile de acest gen pot să ia foc dacă le bagi în cuptorul cu microunde. De asemenea, dacă sunt prevăzute cu mânere din metal, pot sări scântei, iar cuptorul tău poate avea de suferit.

Folie de aluminiu

Metalul, de orice fel, trebuie evitat, fie că este vorba despre folie sau margini metalice de pe farfurii. Acestea pot distruge cuptorul cu microunde. Obiectele subțiri, cum ar fi folia, generează un pericol și mai mare. Dacă pui în cuptor o tigaie cu pereți groși, alimentele nu se vor încălzi. Metalul subțire devine copleșit de curenții electrici generați în interiorul cuptorului și se încălzește foarte repede. Astfel, există reale pericole.

Plastic

95% din materialele plastice pot elibera gaze chimice. Chiar dacă pe unele dintre vasele din plastic este scris faptul că pot fi folosite în cuptorul cu microunde, ar trebui să încerci să le eviți.

Ouă

În cazul în care nu știai până acum, căldura rapidă poate produce mult abur sub coajă. Deoarece acel abur nu poate să fie eliberat, este posibil ca oul să explodeze. Cuptorul cu microunde nu va avea de suferit, însă curățarea sa va fi destul de dificilă. Dacă vrei neapărat să bagi un ou la cuptor, îl poți înțepa ca să permiți aerului să iasă.

Sănătatea și siguranța sunt vitale, așa că ar fi bine să ții cont de aceste sfaturi. Dacă știi și alte alimente ce nu ar trebui încălzite în cuptorul cu microunde, împărtășește-le și cu ceilalți.

Distribuie pe: