Uleiul de rozmarin poate fi aplicat pe scalp si este de ajutor in prevenirea alopeciei (caderii parului), in timp ce masarea articulatiilor cu ulei esential de rozmarin poate contribui la ameliorarea durerilor in cazul artritei reumatoide.
Rozmarinul este o planta cu numeroase beneficii pentru sanatatea organismului si poate contribui la imbunatatirea memoriei si redarea vitalitatii. Acesta poate fi consumat sub forma de ceai ori poate fi utilizat ca supliment alimentar, tinctura sau ulei esential, benefic in aromaterapie.
Se spune că substanța, cunoscută sub numele de acid carnosic sau CA, protejează în mod specific împotriva accidentelor vasculare cerebrale și a altor boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer și îmbătrânirea creierului. Acidul carnosic este, prin urmare, deosebit de util împotriva neurodegenerării induse de beta-amiloid în hipocamp, unul dintre cei mai importanți factori în dezvoltarea Alzheimerului.
Planta conține compuși care stimulează creierul, îmbunătățesc starea de spirit și memoria, cresc fluxul de sânge, întăresc sistemul imunitar și ajută digestia. Compușii antiinflamatori puternici din rozmarin sunt capabili să amelioreze durerea, să detoxifice corpul și să facă pielea să pară mai tânără. De asemenea, se spune că aroma minunată reduce stresul și anxietatea.
Mod de preparare:
Crengute de rozmarin – 300-400 gr. Ulei de măsline – 1 litru.
Se spală, se usucă și se toacă rozmarinul. Puneți verdeața într-un bol de sticlă, împingeți-l ușor cu o lingură de lemn pentru ca planta să elibereze puțin suc. Turnați rozmarinul cu ulei încălzit, dar nu prea fierbinte. Închideți borcanul cu un capac și puneți-l într-un loc întunecat timp de 5-6 săptămâni. După timpul specificat, strecurați uleiul prin tifon sau o sită fină, turnându-l într-un recipient curat.Păstrați produsul finit la frigider.
Mod de administrare:
Se ia în mod regulat 1-2 linguri pe zi, poți scăpa de multe afecțiuni: uleiul are un efect antiinflamator, îmbunătățește funcționarea stomacului și intestinelor, îmbunătățește imunitatea, crește presiunea și circulația sângelui, curăță vasele de sânge, îmbogățește organismul cu vitamine și minerale.