Antirid, curăță fața de impurități, netezește, hidratează iar pielea feței arată cu câțiva ani mai tânără. Citește rețeta!

9217

Aspirina poate fi cumpărată fără rețetă din orice farmacie, un medicament pe care îl folosim pentru ameliorarea durerilor minore și a febrei. Administrată zilnic poate reduce riscul de evenimente cardiovasculare cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral sau se poate administra după un atac de cord pentru a preveni noi cheaguri și moartea țesutului cardiac.

Aspirina este un medicament antiinflamator nesteroidian și conține salicilat, un compus ce se găsește în plante precum salcia și mirtul.

Dar cine ar fi crezut că aspirina poate fi folosită și în aria sănătății pielii! Aspirina cu proprietățile sale vindecătoare și antiinflamatoare funcționează perfect asupra antiîmbătrânirii pileii feței și ajută la eliminare acneei, ajută la strângerea pielii, netezește ridurile, calmează roșeața și ameliorează inflamația pielii.

Iaurtul simplu a câştigat popularitate în ultimii ani datorită nutrienţilor cheie pe care acesta îi conţine, în special în termeni de sănătate digestivă.

Dar şi când vorbim despre sănătatea pielii, iaurtul are un trend ascendent, datorită capacităţii de a hidrata şi hrăni pielea, de a-i reda supleţea şi strălucirea.

Iaurtul conține zinc (aproximativ 1 mg de zinc la 100 g iaurt) care are proprietăți antiinflamatoare, astringente și  ajută la regenerarea celulară.

Zincul echilibrează producția de sebum, fiind de ajutor şi pentru tenurile acneice.

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

Iaurtul este o sursă de calciu care împiedică pielea să se deshidrateze.

De asemenea, conţine acid lactic care este un bun exfoliant, previne formarea liniilor de expresie și a ridurilor fine, revitalizează pielea și alungă oboseala de pe chip.

Mod de preparare a măștii cu aspirină și iaurt

– 8-10 pastile de aspirină

– un iaurt cât mai gras 3,5% grăsime

Striviți pastilele de aspirină și amestecați-le bine cu 50 grame de iaurt. Aplicați pasta obținută pe față timp de 20 de minute până când simțiți că s-a uscat și strânge pielea feței. După timpul menționat mai sus clătiți fața cu apă călduță și uscați pielea feței cu un prosop moale.

masca cu aspirină se poate folosi de câteva ori pe săptămână.

  • Beneficiile măștii de față cu iaurt
  1. Hidratează tenul
  2. Readuce strălucire tenului
  3. Tonifică
  4. Minimalizează efectele dăunătoare ale razelor ultraviolete. Iaurtul crează o barieră împotriva radicalilor liberi, ceea ce are efecte benefice și reduce apariția petelor de bătrânețe sau a ridurilor.
  5. Redă elasticitatea tenului
  6. Reduce liniile fine și ridurile (datorită probioticelor existente în iaurt).
  7. Ajută în lupta cu acneea, prin reducerea inflamației
  8. Tratează și alte procese inflamatorii ale tenului (rozaceea, psoriazis sau eczema).
  9. Tratează diferite infecții ale pielii

 

Distribuie pe: