APA DE TURMERIC- Artrită, diabet, digestie, inimă și altele pe care le poți vindeca cu această apă!

37280

Turmericul este unul dintre cele mai utile condimente, avand puternice proprietati antiimbatranire, antiinflamatorii, antioxidante si fiind de mare ajutor in tratamentul multor afectiuni. Ingredientul principal responsabil pentru multe dintre beneficiile turmericului este curcumina. Efectele sale uimitoare au fost dovedite de mii de articole stiintifice.

Prin urmare, apa cu turmeric este o bautura medicament. Pentru a o pregati, trebuie sa adaugati pudra de turmeric in apa calda si sa amestecati bine. Incepeti cu o jumatate de lingurita si cresteti treptat doza pana la o lingurita. Agitati bine de fiecare data inainte de a bea. Daca vreti, puteti adauga si sucul de la o jumatate de lamaie si putin miere. Iata de ce ar trebui sa bei in fiecare dimineata apa calda cu turmeric:

1. Amelioreaza artrita
Conform unui studiu realizat de pacienti RA efectuat in 2012, curcumina are o activitate mai puternica decat diclofenacul, care este un medicament antiinflamator nesteroidian-medicament antiinflamator (AINS), in tratamentul durerii si umflaturi la nivelul articulatiilor.

2. Inverseaza diabetul zaharat
Un studiu efectuat de Auburn University si publicat de Biochemistry and Biophysical Research Communications in 2009, a demonstrat ca suplimentele de curcuma pot fi de mare ajutor in procesul de inversare a diabetului zaharat.

3. Combate inflamatiile
Numeroase boli sunt rezultatul inflamatiilor cronice. Cu toate acestea, acest condiment are proprietati puternic antiinflamatorii si lupta impotriva inflamatiei chiar mai bine decat unele medicamente.

4. Imbunatateste digestia
Folosirea regulata a turmericului imbunatateste digestia deoarece stimuleaza eliberarea de bila.

5. Protejeaza ficatul
Acest condiment este unul dintre cele mai bune alimente pentru sanatatea ficatului. Acesta previne deteriorarea si regenereaza celulele hepatice. Mai mult decat atat, stimuleaza, de asemenea, productia de bila.

6. Sanatatea creierului
Cercetarile au aratat ca exista o legatura puternica intre tulburarile cognitive, cum ar fi dementa si Alzheimer, precum si nivelurile reduse ale unui anumit tip de hormon de crestere, cunoscut sub numele de factorul neurotrofic derivat din creier (BDNF). Cu toate acestea, expertii au descoperit, de asemenea, ca curcumina are un efect benefic asupra nivelurilor acestui hormon, asa ca in mod eficient inverseaza unele boli ale creierului sau ale scaderi functiilor creierului, datorate imbatranirii.

7. Alcalinizeaza organismul
Acest condiment este alcalin, avand efect pozitiv asupra organismului. Mai precis, mediul alcalin al corpului nu este potrivit pentru dezvoltarea cancerului.

8. Pastreaza sanatatea inimii
Curcumina, ingredientul activ din turmeric, elimina depozitele de placa in artere si previne formarea cheagurilor de sange. Jurnalul Biological and Pharmaceutical Bulletin a publicat un studiu in 2011, care a dezvaluit rezultatele unei echipe de cercetatori de la Universitatea Niigata din Japonia.

Expertii au descoperit ca sanatatea inimii unor sobolani masculi, care au fost injectati cu o boala cardiaca autoimuna, a fost imbunatatita semnificativ prin suplimentarea cu turmeric intr-o perioada de trei saptamani.

9. Previne imbatranirea
Curcumina inhiba cu succes activitatea radicalilor liberi si previne inflamatia, care sunt doi dintre cei mai importanti factori de imbatranire.

10. Proprietati anti-cancer
Curcumina este un antioxidant incredibil de puternic, asa ca previne deteriorarea celulelor din cauza moleculelor instabile.

Distribuie pe: