Atunci când ești bun nu pierzi nimic, chiar dacă unii oameni își șterg picioarele de bunătatea ta, Dumnezeu te va răsplăti înzecit!

23717

 

Unii oameni au multă dragoste de oferit.

Acest lucru este de cele mai multe ori un dezavantaj. Urăsc să recunosc acest aspect, însă sufletele pure și curate au întotdeauna de suferit. Nu îi lăsa pe cei din jur să ia bunătatea drept altceva, deoarece îți vei face un mare rău ție. Rămâi sincer și onest, întotdeauna, indiferent de situație și nu îți fie teamă să îndepărtezi din viața ta persoanele care nu își merită locul acolo.

Depresia te face să îți pui semne de întrebare.

Uneori ești atât de orbit de încercarea de a găsi persoane asemeni ție, încât unii nu vor vedea latura ta altruistă, ci te vor vedea ca pe o persoană narcisistă, interpretând greșit demersurile tale. Toate astea duc la depresie și la izvorârea întrebărilor de tipul: sunt oare un om bun? Cu ce am greșit?

VIAȚA ALTCUIVA

În copilărie, adulții din jurul meu mă făceau să cred că nu am nicio putere. Am fost educat după reguli medievale, așa că îți este destul de clar de ce spun că îmi era subminat comportamentul. După ce au trecut anii, am încercat să îmi focalizez acea energie pe iubire, emoție și romantism.

Nici așa nu a fost bine, deoarece foarte mulți au profitat de bunătatea mea și m-au batjocorit.

Am început apoi să îmi conturez o listă de priorități și să renunț la sacrificiile pe care le făceam pentru oamenii care nu meritau.

Astfel am realizat cine merita să rămână alături de mine și cine nu. Acum merg pe principiul: puțini prieteni, dar sinceri și devotați!

Ni se întâmplă adesea să ne simțim vinovați, pentru că am fost răniți de pietrele pe care alții le-au aruncat în noi și atunci mai comunicăm doar cu sinele, asta dacă nu ne simțim vinovați și pentru răul pe care ni l-am făcut singuri.

Ai auzit de expresia: “Primești ceea ce oferi”, iar dacă sufletului i-ai oferit dezamăgiri, asta ai să primești? Trebuie să îi înveți pe cei din jur cum să te trateze.

Sunt sigur că și tu ai renunțat la cel puțin o persoană din viața ta. Nu te-ai simțit vinovat la început? Dar oare mai târziu nu ai observat că îți este mai bine fără acea persoană în viața ta?

Gândește așa: De ce îți pasă? Dacă nu îți place modul în care cineva se poartă cu tine, de ce ar trebui să accepți măgăriile acelei persoane?

Tu contezi, tu contezi cel mai mult, tu trebuie să fii prioritatea ta!

Cel mai bun prieten pe care îl vei avea, este acela pe care îl privești zilnic în oglindă. Așa că îngrijește-te de relația voastră!

Cu cât depui mai puține emoții pentru ceilalți, cu atât vei suferi mai puțin. Știu că sună injust, însă crede-mă, fiecare plan începe cu tine, altfel toți cei din jur vor crede că li se cuvine ceea ce le oferi.

Chiar și în cazul relației de cuplu, dacă partenerul are impresia că îți poate conduce viața și deciziile, spune-ți părerea și nu accepta să te calce cineva în picioare! Iubirea nu ar trebui să rănească!

Petrece timp cu tine, faceți din nou cunoștință, iar lucrurile se vor îndrepta spre bine!

 

Sursa: Secretele.com

 

Distribuie pe: