Castraveții murați au multe beneficii pentru sănătate dar pot fi și un pericol pentru cei care suferă de aceste boli

5688

Pe lângă faptul că acest preparat are un gust deosebit, castraveții murați sunt si un adevarat medicament pentru sănătate. Aceștia contribuie la buna funcționare a organismului, având nenumărate beneficii pentru sănătate. Din păcate, acest aliment nu este tocmai indicat pentru toată lumea.

Prin fermentare se nasc anumite bacterii sanatoase care de asemenea ajuta la reglarea microflorei dar si la intarirea sistemului imunitar. Mai mult decat atat, castravetii murati atenueaza alergiile si reduc inflamatiile din organism.

Mare atentie insa, medicii avertizeaza! Castravetii murati nu sunt indicati spre a fi consumati de oricine. Persoanele care sufera de boli renale ori de hipertensiune, insuficienta cardiaca, sau diabet de tip I trebuie sa evite cu seriozitate consumul de castraveti murati. De asemenea, persoanele care sufera de retentie de apa sau de dureri de cap frecvente ori migrene, trebuie sa stea departe de acest aliment.

Mai mult decat atat, in cazul persoanelor care sufera de steatoza hepatica nu se recomanda deloc consumul de castraveti murati sau in cazul in care pacientul nu se poate abtine complet, se recomanda consumul acestora cu moderatie.

Distribuie pe: