Ce se întamplă în corpul tău după ce bei o ceașcă de cafea – Trebuie să știi asta

2854

Pentru multi dintre noi, cafeaua este o intreaga traditie. In liniste absoluta, vorbind cu prietenii sau cu familia – o ceasca din aceasta bautura aromata va va inveseli intotdeauna.

Primele 10 minute

Cofeina este eliberata in fluxul sanguin, crescand ritmul cardiac si crescand tensiunea arteriala.

Dupa 20 de minute

Concentratia creste si devine mai usor sa luati decizii si sa faceti fata problemelor. Cofeina se leaga de receptorii adenozinici, ceea ce reduce semnificativ oboseala.

Dupa 30 de minute

Elibereaza adrenalina, energizeaza si dilata pupilele, ceea ce imbunatateste semnificativ vederea.

Dupa 40 de minute

Nivelul serotoninei este crescut, ceea ce imbunatateste functionarea neuronilor motori, crescand forta musculara.

Dupa 1 ora

Cofeina nu numai ca ne tine treji, dar ne intareste temporar capacitatea mentala si ne ajuta sa ne concentram mai bine asupra sarcinii pe care o avem. In doze moderate, intensifica atentia si va permite sa va concentrati asupra a ceea ce ne-am propus sa facem . In cazul in care trebuie sa stai mult timp la volan, atunci cafeaua este exact ceea ce ai nevoie. Este important sa nu exagerati, deoarece excesul de cofeina suprasolicita sistemul nervos si duce la stres.

Dupa 4 ore

Datorita eliberarii de energie, grasimea este descompusa, chiar daca stati nemiscat. Sucul gastric este secretat.

Dupa 6 ore

Se manifesta un efect diuretic. Vitaminele si microelementele sunt spalate din corp impreuna cu apa. Exista un usor dezechilibru in metabolismul potasiului-calciu.

Multi dintre noi bem cafea aproape in fiecare zi si, adesea, nu ne descurcam doar cu o ceasca pe zi. Este important sa stim ca particularitatea acestei bauturi populare este ca afecteaza aproape toate organele corpului nostru. In acelasi timp, actionand aproape instantaneu.

 

Distribuie pe: