CEAIUL DE MĂR ȘI FRUNZE DAFIN este benefic pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge, încetinește îmbătrânirea celulară și îmbunătățește funcția creierului.

83744

De obicei, folosim frunzele de dafin pentru a condimenta supele sau sosurile, însă le putem utiliza și în alte scopuri. Alexis Tejed susține că frunzele de dafin combinate cu măr pot ajuta la îmbunătățirea vederii, ameliorarea durerii și reducerea inflamației.

Prin consumul regulat de măr și frunze de dafin, circulația sangvină se îmbunătățește, durerile de cap dispar, lar inflamațiile articulare se ameliorează. De asemenea, acest remediu pe bază de măr și frunze de dafin ajută la întărirea imunității.

Mărul este bogat în antioxidanți și ajută la tratarea gripei și răcelii. În coaja merelor se găsește pectina, o fibră solubilă care poate reduce nivelul colesterolului rău. De aceea, mărul trebuie consumat cu tot cu coajă.

Prin consumul remediului pe bază de măr și foi de dafin, sănătatea inimii se va îmbunătăți, deoarece frunzele de dafin redus stresul și reglează valorile tensiunii arteriale.

Un studiu efectuat la Universitatea de Științe Medicale din Iran arată că frunzele de dafin reduc grăsimea corporală și ajută la tratarea pietrelor la rinichi.

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

Băutura din măr și frunze de dafin poate fi benefică și pentru diabetici deoarece ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. În plus, încetinește îmbătrânirea celulară și îmbunătățește funcția creierului.

Cum se prepară remediul naturist?

Pentru a prepara acest remediu naturist ai nevoie de 3 frunze uscate de dafin, 1 măr și 1 litru de apă. Dacă dorești, poți adăuga miere și scorțișoară.

Spală mărul, taie-l în patru și scoate-i cotorul cu sâmburi. Taie mărul în bucățele cât mai mici și lasă-l deoparte. Pune apa la fiert într-o cratiță, iar când începe să fiarbă adaugă cele 3 frunze de dafin și scorțișoara și fierbe totul timp de 5 minute.

La final, adaugă bucățele de măr, ia oala de pe aragaz și lasă băutura la infuzat 10 minute. După ce timpul s-a scurs, strecoară lichidul printr-o sită și adaugă miere de albine. Consumă această băutură dimineața când te trezești sau seara, înainte de a merge la somn.

Nu consuma acest remediu mai mult de 2 săptămâni.

Distribuie pe: