Ceaiul de ROSTOPASCĂ – tratamentul bolilor de ficat, sânge și splină

14831

Ceaiul de rostopască pentru uz intern este folosită pentru tratarea hepatitei A, B si C, a icterului, cirozei si a afecțiunilor hepato-biliare. Ceaiul consumat cu moderație poate vindeca si isteriile si insomniile, dar are efecte benefice și in tratarea arteriosclerozei cerebrale, arterosclerozei si pentru reducerea colesterolului. Efectele sale puternice il fac periculos pentru cei care se aventurează să îl consume fară a consulta un medic înainte.

Uz extern:

Pentru aplicatiile in uz extern, planta poate fi folosita sub diverse forme. Sucul ramurilor abia rupte aplicat pe piele are efect in ulcerul de piele, infectii si cancer de piele. Este si un rapid cicatrizant.

Infuziile de rostopasca sunt folosite si in tratarea fibromului uterin, a candidozei si a infectiei cu trichomonas. Infuzia poate fi aplicata cu ajutorul unor bandaje sterile si pe ploapele ochilor pentru vindecarea inflamatiilor si ulceratiilor.

Pastreaza planta vie

Pentru recoltarea rostopascai se recomanda culegerea partii aeriene, frunze si tulpina, radacina fiind bine sa o pastrezi pentru a te bucura de o planta noua si anul urmator. Se culege in zilele insorite si se pune la uscat. Dupa uscare, planta isi reduce de cinci ori greutatea.

Prepararea ceaiului

Poti prepara o infuzie simnpla sau una premacerata. Pentru infuzia simpla se pune o lingurita de planta uscata la o cana de apa fierbinte. Se consuma cate doua cesti de ceai pe zi. Infuzia premacerata presupune ca peste noapte sa lasi la macerat intr-o cana de apa calduta o lingurita de planta uscata.

Strecoara si ramasitele pune-le la infuzat apoi intr-o alta cana de apa fierbinte. Ceaiul se amesteca cu solutia rezultata in urma macerarii si se consuma de-a lungul unei zile intregi.

Bai cu rostopasca

Baile cu infuzie de rostopasca se folosesc in tratamentul hepatitei virale. Intr-o cada de apa fierbinte, adauga un litru de infuzie de rostopasca. In apa se scalda timp de cate 10 minute fiecare membru al corpului. Dupa terminarea baii, nu trebuie sa te stergi cu prosopul.

Contraindicatii

In doar cateva cazuri in toata lumea s-a constat un efect advers al ceaiului de rostopasca, pacientii care au incercat aceasta licoare acuzand apoi aparitia unor forme de afectiuni hepatice.

Pentru cei care exagereaza cu ceaiurile, o cantitate mai mare de 4 grame folosite la ceaiurile zilnice fiind considerata supradoza, rostopasca poate provoca tuse, probleme respiratorii, spasme digestive sau chiar paralizie temporara.

Sucul plantei poate provoca reactii alergice. Este recomandat sa incerci prima data pe o suprafata mica si apoi sa iti ungi zona afectata cu suc de rostopasca.

Distribuie pe: