Cel mai rapid mod de a găsi adevărata fericire, pace și mulțumire, se află în puterea recunoștinței. Mulțumeste-I Lui Dumnezeu pentru ceea ce ești și pentru ceea ce ai!

4280

 

Mulți dintre noi sunt disperați să fie fericiți. Caută un lucru să umple acel gol, acea senzație de lipsă, care ne dă o „foame” pentru mai mult. Mai mulți bani, mai multe haine, mai multe alimente, mai multă recunoaștere, mai multă iubire, mai mult timp. Atunci când, în realitate, ceea ce avem în acest moment este suficient. Ești destul.

Căutarea fericirii este un demers cu adevărat trist și nefericit când nu reușim să realizăm că fericirea nu este ceva ce vom cumpăra, ci este ceva la care se poate ajunge în fiecare zi. Ceva ce ar trebui să ne prețuim, indiferent de circumstanțele noastre. Totul se reduce la modul în care privim lumea noastră.

Cel mai rapid mod de a găsi adevărata fericire, pace și mulțumire, se află în puterea recunoștinței.

Dar nu este vorba doar despre a fi recunoscător pentru tot binele din viața ta. Pentru a fi cu adevărat recunoscător trebuie să fii, de asemenea, recunoscător și pentru situațiile în care ești jos, ori situațiile provocatoare din viata ta.

„Cultivați obiceiul de a fi recunoscător pentru orice lucru bun care vine la voi și să mulțumiți continuu. Și pentru că toate lucrurile au contribuit la dezvoltarea voastră, ar trebui să fiți recunoscător pentru toate lucrurile din viața voastră „– Ralph Waldo Emerson

Într-adevăr nu îți ia mult timp sau efort pentru a începe cultivarea unei vieți în care să fii recunoscător. Trebuie doar să începi. Iată șase moduri prin care ne putem arăta recunoștința noastră în fiecare zi:

1. Țineți un jurnal al recunoștinței
Astfel se vor consolida gânduri pozitive, care ajută la trecerea creierului de la tendința naturală de a se concentra asupra lucrurilor negative spre cele pozitive.

2. Asigurați-vă timp pentru a petrece cu oameni care contează cu adevărat pentru voi

Și arată-le cât de mult înseamnă pentru tine! Arătând recunoștință pentru alții, și spunându-le cât de mult îi prețuiți te va face sa te simți bine!

3. Realizează în fiecare zi o sesiune de recunoștință
Pur și simplu ia-ți câteva minute în fiecare zi pentru a mulțumi pentru orice sau oricine ești recunoscător. Poți să stai liniștit cu ochii închiși, să-i vizualizezi pe toti cei cărora le ești recunoscător și să le mulțumești. Acest act, singur, poate face o diferență imensă în starea ta de bine.

4. Fii politicos cu ceilalți
Spune „te rog” sau „multumesc”, ajută alte persoane făcând gesturi mici. Ajută o persoană în vârstă să-și care bagajul de exemplu sau deschide ușa unei persoane poftind-o politicos să intre inaintea ta. Aceste mici gesturi de bunătate nu-i va ajuta doar pe ceilalți, ci te va face și pe tine să te șimți mai bine.

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

5. Bucură-te de lucrurile mici
Simplul act de a încetini puțin din continua ta agitație și a te bucura de lucrurile mici din viață pot avea un impact enorm pentru starea ta de spirit! Savurați mirosul de cafea un pic mai mult timp, stați jos în timp ce mâncați masa de prânz și bucurați-vă întradevăr de ceea ce mănâncați. Dă-ți voie zi de zi să găsești bucăți mici de fericire și bucurie. Toate acestea se adună!

6. Privește binecuvântările din viața ta ca ceea ce sunt, binecuvântări

În loc să privești lucrurile din viața ta ca și când ți s-ar cuveni, privește-le ca pe niște cadouri și fii recunoscător pentru că sunt în viața ta. Dacă ai adăpost, hrană, apă potabilă curată, acestea sunt daruri. Binecuvântări adevărate. Nu un drept. E la fel de simplu ca schimbarea gândurilor tale. Schimbați-vă gândurile și veți schimba lumea.

După cum puteți vedea, cultivarea recunoștinței nu necesită schimbarea stilului de viață. Pur și simplu, începând cu una sau două din aceste sugestii poți crește bunăstarea și fericirea ta foarte mult.
Tu cum cultivi recunoștința în fiecare zi?

Recunostinta este una dintre fortele speciale din viata care creste pe masura ce o daruiesti. Cu cat suntem mai recunoscatori, cu atat mai multe miracole vom vedea in vietile noastre.

Universul este o imensa oglinda, ceea ce exprimam inspre el ni se intoarce inapoi. Daca este iubire si recunostinta, vom primi inapoi aceleasi lucruri. Daca este dezamagire si deznadejde, vom primi inapoi exact aceste lucruri.

Este incredibil cat de usor putem sa ne schimbam destinul si starea de spirit prin simplu fapt de a alege sa credem. Bogat nu este acela care are mai mult, ci acela care stie sa se multumeasca cu ce are.

Cand ne gandim ca apetitul si nevoile noastre sunt nelimitate si de nesaturat, realizam adevarul de netagaduit: adevarata avere este sa fii multumit cu ce ai, sa fii recunoscator pentru ce ai. Daca ne bazam fericirea pe ceva ce este posibil sa avem candva sau sa posedam candva, nu vom cunoaste implinirea niciodata.

Succesul si reusita sunt posibile atunci cand realizam absurditatea de a astepta urmatoarea promovare, urmatoarea relatie, urmatorul job sau urmatoarea masina care sa ne faca fericiti.

Adevarata avere este recunostinta. Capacitatea noastra de a aprecia toate darurile pe care le avem este esentiala pentru inteligenta noastra emotionala. De obicei, apreciem lucrurile atunci cand nu le mai avem si, astfel, lucrurile simple de zi cu zi le luam de-a gata. Concentrandu-ne aprecierea pe ceea ce avem deja, averea noastra se multiplica.

„Recunostinta schimba felul in care percepem viata si pe noi insine. Situatii dificile care odata ni se pareau intolerabile, se transforma. In momentul in care simtim recunostinta, situatiile se lumineaza si apoi putem vedea oportunitatile pentru a face schimbari. Cand recunostinta devine un mod de viata, succesul, pacea, fericirea si sanatatea sunt la ordinea zilei. Cu cat o simti mai mult, cu atat mai multe motive gasesti ca sa o simti. Recunostinta este o forta miraculoasa, precum un magnet magic, care genereaza si atrage mult mai mult decat ai primit deja. Este ca o energie vie, ea iti lumineaza calea pentru ca tu sa devii mult mai mult decat ai experimentat deja!” Louise Hay

Distribuie pe: