Cristina, o tânără mămică în vârstă de 29 de ani, s-a stins la câteva ore după ce a născut un băieţel

2745

Tragedie într-o familie din oraşul Corabia, judeţul Olt, în prag de Sărbători. Cristina, o tânără mămică în vârstă de 29 de ani, s-a stins la câteva ore după ce a născut un băieţel. Soţul acesteia este distrus şi spune că tânăra a murit din cauza neglijenţei medicilor.

Cristina, o tânără din Corabia, a murit la câteva ore după ce a născut un băieţel sănătos. Tatăl acuză neglijenţa medicilor.La câteva ore după ce a adus pe lume un băiețe, tânăra a murit.Doi copilași, un bebeluș de câteva zile și frățiorul lui de numai 4 ani, vor creşte fără mama lor, după ce tânăra de 29 de ani a murit la câteva ore după ce a născut.

Joi seara, Cristina a dat naștere unui băiețel, la Spitalul Caracal. După câteva ore, însă, femeia a început să se simtă rău.

A făcut hemoragie, iar noaptea a intrat în stop cardio-respirator. Vineri dimineaţa, în timp ce era trasferată cu ambulanța la Spitalul de Urgență din Craiova, tânăra a decedat.

Cristina trebuia să nască de Crăciun

Cristina ar fi trebuit să nască în preajma Crăciunului, însă medicul care a urmărit sarcina femeii ar fi chemat-o la Spitalul din Caracal și i-ar fi spus că termenul va fi în următoarele zile.

„Soția mea era însărcinată în 38 de săptămâni. La toate controalele i s-a spus că va naşte undeva la 25 decembrie. Pe data de 17 decembrie doamna doctor care i-a supravegheat naşterea a fost de gardă şi ne-a chemat pentru internare.

Am ajuns la ora 9.00, i s-a făcut un control, i s-a spus că micuțul este ok și că totul este bine. I s-au dat două fiole de calciu şi ni s-a spus să venim la ora 1.00. A luat acele fiole de calciu la 10.00, iar la ora 11.00 au luat-o nişte dureri de spate”, a declarat Ionuț pentru Observator.

La ora 13.00, doctoriţa le-a spus să meargă acasă și să revină la spital mai pe seară, pentru că era de gardă. De frică să nu o apuce durerile acasă, Cristina a decis să rămână la spital.

„Am vorbit cu ea la telefon, pe Facebook, pe cameră, avea perfuzii, mi-a spus că i s-a băgat calciu, că au început să o ia durerile mai tare şi, ultima dată când am vorbit cu ea, la 5.45, a mers la baie, a eliminat o baltă de sânge. Asistenta i-a spus atunci că e placentă.

Nu am mai vorbit cu ea de la 5.45, iar 5.35 a născut. A născut natural”.

Apoi, au apărut complicațiile, „nişte hemoragii pe care dânsa nu putea să le oprească”.

Așa că s-a decis ca tânăra mămică să fie operată.

A fost trimisă fără pungă de sânge, a făcut stop cardio-respirator în ambulanță

Doar că, potrivit lui Ionuţ, doctoriţa care a spravegheat-o pe Cristina a considerat că medicul chirurg care era atunci de gardă „nu este compatibil”, aşa că a chemat un alt chirurg de acasă.

„Mi-a recunoscut că s-a pierdut un timp până a venit de acasă doctorul. De la ora 6 jumătate când a născut, ea abia la ora 2 noaptea a fost trimisă la Craiova. A fost trimisă la Craiova deoarece nu i se mai găseau vene ca să i se bage sânge. A fost trimisă fără pungă de sânge, a făcut stop cardio-respirator în ambulanță și a ajuns la Craiova decedată.

Au fost aproximativ 7 – 8 ore de chin pentru ea, trebuia să o trimită de prima dată. După operație, trebuia să stea la terapie intensivă, pentru a i se pune un ventilator, dar mi s-a spus cu toate locurile erau ocupate. Deci a stat fără ventilator, fără nimic, s-a pierdut mult timp chemând un doctor chirurg de acasă, deși exista un medic în spital​”, consideră soţul Cristinei.

Ce spune conducerea Spitalului Caracal

Conducerea spitalului Caracal a demarat o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat, iar mâine vor fi comunicate și rezultatele.Liviu Radu, managerul spitalului, nu crede că este vorba despre o culpă medicală, cazul fiind preluat de cei mai buni medici.

Reprezentantul unității spitalicești a precizat că tinerei i s-a făcut histerectomie totală, decizie luată după mai multe consultații și un ecograf.

Cristina, plânsă de familie și prieteni

Este durere mare în familia tinerei.În doar câteva ore, un eveniment fericit s-a transformat într-o adevărată tragedie.

La scurt timp după ce Cristina îl făcea tătic pentru a doua oară, Ionuț a postat pe Facebook, bucuros, fotografii cu bebeluşul nou-născut, dar și cu fiul cel mare, și îi spunea Cristinei cât de mult o iubește.Apoi, totul a devenit un coșmar, iar mesajele de felicitare au fost înlocuite de zeci de mesaje de condoleanțe.

Distribuie pe: