Cum să eviți aburirea ochelarilor când ești nevoit să porți masca de protecție

3357

Coronavirus a adus cu el o serie de sfaturi și reguli specifice. Una dintre ele este obligația de a purta o mască de față, ceea ce se aplică în special celor care aparțin grupului de risc.

Deși această regulă temporară poate ajuta la limitarea infecției într-o oarecare măsură, aduce cu ea și unele neplăceri. Una dintre ele? Lentile de ochelari aburite.

Desigur, acest fenomen supărător nu apare doar atunci când purtăm o mască pentru față. Oamenii care poartă ochelari de vedere știu foarte bine că trecerea de la rece la cald, băuturile calde, fierberea apei sau deschiderea ușii mașinii de spălat vase, jogging-ul și alte activități sportive pot duce la aburirea lentilelor.

Sfatul 1:

Purtați o mască de față care se potrivește bine

În primul rând, este important să purtați o mască ce se potrivețe foarte bine deoarece nu va permite aerului inutil să ajungă la lentilele ochelarilor.

Ar trebui să stea bine în special pe nas, astfel încât să se potrivească întregii fețe. Opticienii noștri recomandă în special o mască întărită cu un fir, care fixeaza materialul din jurul nasului. Dacă vă coaseți singuri masca, puteți utiliza o bucată de cupru sau sârmă.

Atenție, totuși, particulele de aer și picăturile mici nu sunt oprite de măștile făcute în casă și, prin urmare, nu oferă o bună protecție împotriva infecției. Doar atunci când nu puteți achizitiona măștile de înaltă calitate, ar trebui să fabricați acasă o mască, ca ultimă soluție.

Sfatul 2:

Folosiți spray sau gel anti-ceață

O altă metodă pentru a preveni aburirea ochelarilor este utilizarea unui spray sau gel anti-ceață. Acesta este pur și simplu pulverizat sau aplicat pe lentila de ochelari, apoi este îndepărtat cu o cârpă moale de bumbac și voilà, lentilele nu se vor mai aburi data viitoare când mergeti la cumpărături sau la plimbare.

Sfatul 3:

Aplicați un tratament de suprafață pe ochelari

Una dintre cele mai eficiente metode de a vă menține lentilele permanent clare și ferite de ceață este să aplicați un tratament special de suprafață pentru lentilele ochelarilor.

Pentru o funcționalitate optimă, vă recomandăm să folosiți microfibra primită împreună cu ochelarii. Dacă trebuie să cumpărați una nouă, verificați laveta din microfibră de la Lentiamo. Pânza, în combinație cu lentilele pentru ochelari, oferă un efect anti-aburire excelent, atunci când o folosiți zilnic. După trei luni, se recomandă înlocuirea lavetei vechi cu una nouă.

Sfatul 4

Folosiți săpun sau spumă de ras

Da, chiar și aceste două remedii casnice simple pot oferi ajutor pe termen scurt!

Pur și simplu luați un săpun lichid, aplicați o cantitate mică în formă de cruce pe lentilele ochelarilor și întindeți-o pe partea din față și în spatele lentilelor cu o pânză de microfibră. Astfel se creează un strat care împiedică aburirea ochelarilor.

Trucul final este spuma de ras. Mai întâi, frecați lentilele cu spumă de ras pe ambele părți. Apoi clătiți cu atenție spuma de ras cu apă caldă. Această procedură este o modalitate simplă de a preveni aburirea lentilelor, chiar și în timpul activităților sportive și în alte situații. Chiar și atunci când nu porți o mască de față!

Sfatul 5:

Purtați lentile de contact!

Un remediu simplu este purtarea lentilelor de contact. Chiar și în perioada aceasta, când ne confruntăm cu coronavirus, ele pot fi o alternativă foarte sigură și iginenică dacă nu purtați ochelari.

Oamenii de știință nu au putut găsi nicio dovadă că purtarea lentilelor de contact reprezintă un risc pentru persoanele care le poartă. Deoarece sunt fabricate în conformitate cu cele mai stricte măsuri de siguranță și ambalate în blistere sterile, lentilele de contact sunt sigure, chiar și în timpul pandemiei. Asigurați-vă că nu vă atingeți niciodată ochii sau lentilele cu mâinile nespălate!

Distribuie pe: