Cum se prepară TINCTURA DE ZMEUR și ce beneficii are pentru organismul nostru! Citește articolul!

6246

 

Mugurii, florile, fructele, frunzele sau mlădițele zmeurului sunt, fără îndoială, cei mai buni aliați ai femeilor. Din ele se obțin ceaiuri sau tincturi, ce pot fi administrate într-un număr mare de afecțiuni.

Ce beneficii aduce zmeurul organismului

Nutritiv și bogat în minerale, zmeurul tonifică uterul și favorizează sănătatea sistemului reproducător feminin. Astfel, remediile obținute din oricare dintre părțile componente ale zmeurului ameliorează semnificativ simptomele sindromului premenstrual, crampele, fiind recomandate în tratamentul endometriozei, fibromului uterin, chisturilor ovariene, infertilității.

De asemenea, în cazul femeilor însărcinate sau al celor care alăptează, acestea ajută la tonifierea uterului, respectiv la creșterea secreției de lapte. Grație acțiunii sale astringente, zmeura calmează durerile de gât și combate diareea.

Cum se prepară tinctura de zmeur

În cele ce urmează, ne vom opri asupra modului de preparare a tincturii. Tinctura de zmeur se obține fie din muguri și mlădițe, fie doar din mlădițe.

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

În acest scop, ai nevoie de 50 g mlădițe de zmeur (sau muguri și mlădițe). Spală-le bine, apoi toacă-le și introdu-le într-o sticlă închisă la culoare în care se află 250 ml alcool alimentar de 90°. Lasă-le timp de 5 zile, la capătul cărora adaugă în recipientul în care se află maceratul 750 ml de apă și glicerină, ținând cont ca aceste două componente să fie în proporții egale. Lasă produsul obținut încă 3 săptămâni la macerat, apoi strecoară-l prin tifon. Lasă-l încă 48 ore și strecoară-l pentru a doua oară. În sfârșit, tinctura de zmeură este gata.

De regulă, se ia zilnic în două prize de câte 50 de picături dizolvate în apă. Înainte de a începe să-ți administrezi tinctura de zmeură, consultă-ți medicul curant. Este important să ai avizul acestuia și, în plus, acesta îți va indica și dozele exacte pe care să ți le administrezi.

Distribuie pe: