Acasă SĂNĂTATE Cură cu ouă prepeliță – Iată cele mai mari beneficii pe care...

Cură cu ouă prepeliță – Iată cele mai mari beneficii pe care le aduce consumul de ouă de prepeliță:

13876

Cură ouă prepeliţă. Ouăle de prepeliţă sunt renumite pentru efectele lor terapeutice. Asiaticii au realizat nişte corelaţii clare între consumul de ouă de prepeliţă şi ameliorarea sensibilă a unor afecţiuni, cel mai adesea din cele cauzate de o dietă deficitară în vitamine şi minerale. Deoarece nu au existat cazuri în care ouăle de prepeliţă au avut vreun efect negativ asupra organismului nostru, acestea pot fi consumate oricând. Sunt recomandate, mai ales, în perioada postnatală, după intervenţii chirurgiale şi radioterapii, deoarece contribuie la regenerarea şi bunăstarea organismului şi la menţinerea sănătăţii.

Ouăle trebuie consumate proaspete, adică să nu fie mai vechi de până la trei săptămâni. Specialiştii recomandă mai multe cicluri de cură de 60, 90, 120 şi respectiv de 240 de ouă.  Când este gătit, oul de prepeliţă pierde din valoarea nutritivă şi îndeosebi din cea terapeutică, de aceea aceste ouă trebuie consumate crude.

Cură ouă prepeliţă – Cum se ţine o cură

Există mai multe scheme de tratament, în funcţie de vârstă şi de afecţiune. În timpul curelor, se evită consumul de alcool. De obicei, ouăle de prepeliţă proaspete se consumă dimineaţa, în locul cafelei. Cine nu suportă să bea ouăle de prepeliţă crude, să le amestece cu puţină miere, cu suc de fructe sau cu ceai.

Cura de 60 de ouă pentru un interval de 30 de zile. Este recomandată adulţilor şi copiilor cu vârste cuprinse între un an şi 3 ani (zilnic, câte două ouă).

Cură ouă prepeliţă – Cura de 60 de ouă pentru un interval de 20 de zile. Este recomandată copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 7 ani (se consumă câte 3 ouă pe zi).

Cura de 90 de ouă pentru un interval de 30 de zile este benefică pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 şi10 ani (câte 3 ouă pe zi).

Beneficii ouă de prepeliţă

Cură ouă prepeliţă – Cura de 120 ouă pentru un interval de 26 de zile se recomandă adulţilor şi adolescenţilor cu vârste între 16 respectiv 18 ani.

Cura de 240 de ouă în 50 de zile se administrează doar adulţilor.

În primele două zile se iau câte trei ouă pe zi, în ziua a 3-a se iau patru ouă; din ziua a cincea până-n ziua a 48-a, se administrează câte cinci ouă; în a 49-a zi se iau trei ouă, în a 50-a zi-două ouă.

Cură ouă prepeliţă – Iată cele mai mari beneficii pe care le aduce consumul de ouă de prepeliţă:

 

 

Sursă foto: prepelitu.ro

Sursa articol: clikpentrufemei.ro

Distribuie pe:
error: Conținutul este protejat!