De ce are nevoie o femeie

1021

Pe lângă altele, o femeie are nevoie de un bărbat alături de ea.

Fără bărbați, femeile ar schimba becuri, ar repara instalația, ar tăia lemne, s-ar apuca și să care bolțari și pariez că s-ar descurca destul de bine.

Cu toate acestea, dacă de mâine bărbații nu ar mai exista, femeile s-ar stinge încet de dorul lor și-ar da orice ca bărbații să revină și să le populeze din nou viețile.

Femeii nu-i ia mult să scoată pe gură vrute și nevrute, ca mai apoi, să regrete și să-și ceară odorul înapoi, să-l dea dracului și să-l dorească iar să îi readucă raiul.

Îi respectăm, le mulțumim pentru că ne-au ieșit în cale, ne bucurăm de ei, îi iubim, încercăm să-i ținem cât mai aproape de suflet, îi îndepărtăm, îi hulim, îi alungăm atunci când ne lasă mizerie mare în suflete și renunțăm la ei. Apoi, ne vindecăm și jurăm să nu ne mai îndrăgostim nebunește – până apare următorul.

Femeia are nevoie de bărbat pentru a atinge culmile fericirii, pentru a se simți apreciată pe deplin pentru tot ceea ce face și pentru a-și hrăni sufletul cu iubire. Cred că singura existență care poate fi de neînlocuit este prezența bărbatului în viața femeii.

Dacă n-ar mai exista bărbați, femeile și-ar iubi trecutul mai mult decât prezentul și, cu siguranță, nu și-ar mai dori un viitor fără aceștia. Există vorba aia „Rău cu rău, dar mai rău fără rău.” care, abia după ce pierzi acel rău, realizezi că era de fapt unul necesar. Acel rău necesar care a devenit parte din tine și a contribuit și definitivat omul care ești astăzi, poate chiar fără să-ți dai seama.

Fiecare om, fiecare femeie, vine cu un bagaj în spate în care își cară trecutul, alături de amintirile lăsate de bărbații care i-au trecut pragul. Bagajul ăsta poate fi mai ușor sau mai încărcat, în funcție de sentimentele ce le-a strâns de-a lungul vieții.

Trecutul ți-l poți ușura împăcându-te cu tot ce-i în el, cu toți bărbații care ți-au trecut prin viață – cei pe care i-ai iubit și apoi i-ai urât, cei a căror amintire ți-au lăsat zâmbete pe buze și apoi cicatrici pe suflet. Și, cel mai important, să realizezi că fără ei n-ai fi învățat atâtea, n-ai fi crezut că există iubire, n-ai fi știut ce înseamnă să ai fluturi în stomac decât din cărți.

Dacă de mâine bărbații n-ar mai exista, femeile ar supraviețui, dar ușor, ușor s-ar stinge pe interior.

Distribuie pe: