Draga mea, fi independentă! Altfel, vei fi sclavă!

1317

Uneori, poate că ai fost tentată să urmezi calea ușoară – să găsești un bărbat care îți poate oferi totul, care îți poate oferi hainele, bijuteriile și parfumurile dorite, care îți poate oferi zile fără griji. Și, poate, uneori l-ai ales. Însă, dacă ești suficient de matură, cred că ți-ai dat seama că nu este tocmai ok să depinzi de un om, care, oricând, poate pleca de lângă tine.

Fi independentă! Nu sta la mâna lui. Ai două mâini, două picioare, un creier funcțional, ai motivație, țeluri de atins – ce îți trebuie mai mult pentru a reuși în viață? Știu, va fi greu să ajungi acolo sus, unde îți dorești. Dar lucrurile bune nu vin tocmai ușor, să ții minte asta!

Câștigă-ți banii și astfel nu vei fi doar o sclava de-ale lui. Pentru că, vezi tu, așa cum banii lui te-au cumpărat pe tine, la fel de bine pot cumpăra o femeie. Iar tu, draga mea, vei ajunge la coșul de gunoi. Iar când te vei trezi singură, fără perspective, ce-ai să faci? Nu cumva ai să disperi?

Știi ce bine este să te plimbi pe unde vrei, cu cine vrei, când vrei și să ai sufletul linișitit? Dacă nu știi, fă un exercițiu de imaginație și, poate, vei înțelege ce îți spun. Crede-mă că doar fiind independentă îți vei putea împlini visurile, doar aşa vei putea să îţi plimbi sufletul pe unde doreşti tu, doar aşa vei putea să îţi păstrezi demnitatea neştirbită, doar aşa vei putea spune, fără frică, NU când vrei să spui NU. O cafea are un gust mai bun atunci când ţi-o cumperi singură, o haină, poşetă sau bijuterie va avea o altă însemnătate.

Să nu uiți că banii lui nu te definesc pe tine ca femeie. Să nu uiți că banii lui sunt doar un instrument prin care, pentru o perioadă, scapi de griji. Și, la fel de bine, să nu uiți că banii lui sau interesul lui pentru tine se poate termina foarte rapid. Și atunci vei fi, în mijlocul străzii, în fundul gol. N-o să fii nimic, n-o să ai nimic, n-o să poți nimic.

Ceea ce poţi avea ca urmare a muncii tale, îţi va da ocazia să simţi satisfacţie. Crede-mă!

Distribuie pe: