Fericirea e o alegere! Dacă vrei cu adevărat să fii fericit, trebuie să încetezi să-ți mai irosești energia cu oameni toxici și cu nemernici.

2695

Fiecărei persoane pe care o lași să intre în cercul tău de comunicare, îi oferi o parte din energia ta. Și cu cât mai multă astfel de energie vei oferi, cu atât mai mult efort vor depune acești oameni pentru a te ajuta să reușești sau… să te distrugi.

Dacă vrei cu adevărat să fii fericit, trebuie să încetezi să-ți mai irosești energia cu oameni toxici și cu nemernici. Merită să nu le mai dai energie celor care refuză să o investească în tine.

Dacă nu te ajută să te dezvolți, înseamnă că te împiedică să te dezvolți. Și punctul.

Fericirea înseamnă să te înconjori de oamenii potriviți și să creezi suficient spațiu pentru a te dezvolta în continuare. În calea ta se vor găsi cu siguranță oameni care te vor face să te simți ca un nimeni. Astfel de „prieteni” cu siguranță nu merită timpul și nici efortul tău.

Uneori, acești oameni sunt prietenii noștri apropiați și chiar familia noastră, iar noi nu ne dăm seama suficient de bine cu ce ne confruntăm decât după ce a trecut ceva timp. Dar acest lucru poate fi atât o problemă, cât și o soluție, în funcție de ceea ce faci atunci când toate măștile se dau jos și ți se dezvăluie adevăratele lor fețe.

Acești oameni vor face tot ce le stă în putință pentru a rămâne în viața ta și vor face tot ce le stă în putință pentru a te controla. Dacă te vei elibera de influența lor, aceasta te va ajuta să devii persoana care trebuie să fii.

În trecut, îmi doream, de asemenea, să-mi fac cât mai mulți prieteni, așa că înțeleg cât de greu este să te desparți de unele dintre persoanele toxice din jurul tău. Dar crede-mă, va fi o diferență uriașă.  Nu ar trebui să fii în preajma oamenilor care te trag în jos.

Tu ești responsabil de propria ta viață, așa că trebuie să alegi pe cine lași să intre și pe cine nu.

Bineînțeles, la început despărțirea îți va aduce durere, dar odată ce totul este spus și făcut, vei simți un sentiment de ușurare. Nu poți schimba oamenii – ei sunt fie buni, fie răi. Acceptarea acestui fapt este foarte importantă pentru viața ta viitoare.

Dacă cineva îți spune ceva rău despre alte persoane, există o mare probabilitate ca și el să vorbească urât despre tine. Acesta este un mod foarte simplu de a identifica un ipocrit. Cu toate acestea, unele persoane toxice sunt foarte prudente în acțiunile lor. O modalitate excelentă de a-i ține la distanță este să fii atent la ceea ce spun și la modul în care își respectă promisiunile.

Dacă cineva vrea să te tragă în jos, nu ezita și pleacă de lângă el fără să îi explici de ce nu mai vrei să fii prieten cu el. Nu datorezi nimic nimănui în această lume.  Aceștia își vor da seama singuri. Iar dacă vor să se schimbe și să-și găsească și ei fericirea, atunci e mai bine așa.

Nu avem prea mult timp la dispoziție pe această planetă, așa că trebuie să profităm la maximum de el.

Nu te lăsa influențat de oamenii care profită de tine sau care te fac să te simți lipsit de valoare. Este viața ta și numai tu o poți controla.

A fi fericit nu este atât de dificil pe cât spun mulți oameni. Odată ce ai rupt relația cu cei care te parazitează, fericirea va veni și la tine. Nu lăsa pe nimeni să te trateze ca și cum ai fi doar o altă țintă pe care trebuie să o atingă.

 

 

Distribuie pe: