FRUNZELE DE VARZĂ sunt un remediu natural la îndemâna oricui care pot trata sau ameliora orice boală

7123

 

Frunzele de varză sunt un remediu natural la îndemâna oricui. Natura ascunde atâtea secrete unice care pot fi utile în orice caz. Ați auzit, cu siguranță, că frunzele de varză pot fi folosite ca medicamente? Așa este, iar utilizările curative ale acestei legume altfel delicioase nu sunt una și două.

De exemplu, puteți folosi frunzele pentru umflarea cauzată de diverse leziuni. Dacă te lovești și zona rănită începe să se umfle – aplică-o cu o frunză de varză proaspătă și atașează-o cu un bandaj. Cel mai bine este să mențineți compresa aprinsă toată noaptea.

Dimineața, nu vă faceți griji cu privire la aspectul frunzei – sucurile sale vor fi absorbite în corpul dvs. și va arăta ciudat. Pe de altă parte, veți simți imediat efectul său benefic. Frunzele de varză ajută și la problemele tiroidiene.

Pariați pe varză și contra durerilor de cap. Aplicați frunzele pe tâmple și vârful capului și puneți o pălărie. Puneți și frunze de varză în sutien. Legumele ajută și la problemele cu varicele. Aplicați varză proaspătă și bandajați. Atenţie! Dacă vă simțiți ars, îndepărtați imediat compresa.

Care sunt proprietățile curative ale varzei și ce alte boli vindecă?

Proprietățile vindecătoare ale acestei legume sunt cunoscute încă din primii ani de cultivare. Vechiul general și scriitor roman Mark Portius Cato cel Bătrân în tratatul său „Agricultură” a lăudat varza după cum urmează: „Dacă până la consumul de varză, ați avut vreo boală, aceasta va alunga durerea din cap și ochi și va vindeca tu.”

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

Iată câteva alte boli care vindecă varza:

 1. Insomnie;
 2. Cefalee;
 3. Instrument excelent pentru întărirea corpului;
 4. Ajută la vindecarea rapidă a rănilor și arsurilor superficiale prin labute;
 5. Frunzele sale sunt utilizate în boli reumatice și guturoase și radiculită;
 6. Ca comprese analgezice;
 7. Pentru a accelera peristaltismul intestinului și „măturarea” toxinelor acumulate din sistemul digestiv;
 8. Pentru tratamentul glandei tiroide;
 9. Mancare excelenta pentru boli de rinichi si diabet;
 10. Varza conține substanțe antimicrobiene și antiinflamatoare;
 11. Doar conține vitamina B unică. Această vitamină ajută la tratarea ulcerului gastric și duodenal;
 12. Varza favorizează vindecarea oaselor și creșterea părului;
 13. Tratează căderea părului;
 14. Varza este un remediu natural suplimentar pentru: colită, constipație, infecții intestinale, obezitate, tuberculoză, boli hepatice, scleroză cardiacă, nisip și pietre în sistemul urinar.

Varza este cunoscută, în primul rând, pentru beneficiile sale nutriționale, dar este recomandată și pentru aplicații locale. Rezultatele acestui experiment științific demonstrează că varza luptă împotriva inflamației, mai ales în cazuri de dermatită. Și aceasta nu este singura dovadă că acest crucifer combate reacțiile inflamatorii care pot provoca dureri articulare.

Acest studiu demonstrează că frunzele de varză puse pe corp activează reînnoirea celulelor. Un alt studiu arată, de asemenea, potențialul varzei de a ameliora inflamația sânilor în timpul alăptării bebelușilor.

 

Care este procedura

Pentru a vedea rezultate concludente, optează pentru o varză organică. Pentru cataplasmă, trebuie mai întâi să tai vena frunzei și să aplici folie de plastic pe frunză. Șterge partea umedă cu un prosop de hârtie și așază frunza de varză direct pe zona dureroasă sau pe partea corpului afectată de inflamație. Înfășoară cu o bandă de tifon, pentru mai multă eficiență. Ține cataplasma câteva ore sau toată noaptea. Leguma are și proprietăți curative, ideale pentru vindecarea rănilor.

Consumul de varză – beneficii

Varza are multe beneficii pentru sănătate și este, fără îndoială, unul dintre alimentele care trebuie consumate zilnic. Varza este plină de antioxidanți, substanțe esențiale pentru combaterea radicalilor liberi, acid ascorbic (vitamina C), zinc, fosfor, aminoacizi, carbohidrați, flavonoizi, beta-caroten, fibre, minerale [magneziu și seleniu], un complex de vitamina B, luteină și vitamina B12.

Consumul periodic de varză sprijnă sistemul imunitar, care luptă împotriva agenților patogeni, datorită bifidobacteriilor sale, fibre solubile care se găsesc în frunzele de varză. Fie crude sau fierte, frunzele de varză îmbunătățesc sistemul digestiv și intestinal. Datorită ingredientelor sale active, frunzele sunt indicate persoanelor supraponderale.

Distribuie pe: