”Ieşiţi de pe google, puneţi mâna pe carte! Faceţi-vă biblioteci, să lăsaţi nepoţilor. Ce o să lăsaţi nepoţilor? Wi fi-ul? Contul de Facebook?”- Părintele Prof. Dr. Constantin Necula

1038

Biserica nu-i pusă, dragii mei tineri, să vă vădească păcatele, să spună ”avem o generaţie de debili, de curvari, de tineri drogaţi”. Când auziţi un popă că zice din astea, stingeţi televizorul că e de la alt canal. Nicio generaţie nu e mai bună decât cealaltă. Toate generaţiile sunt la fel. Avem propriile noastre ispite. Propriile noastre morţi. Propriile noastre provocări.

Să ştiţi că Biserica nu este împotriva cărţii, de vreme ce timp de vreo 400 de ani ea le-a tipărit pe toate. Biserica nu este împotriva cercetării, de vreme ce sute de ani ea a creat manuale de geometrie, de geografie, de matematică, de biologie. Astăzi, se uită să se spună unei societăţi întregi că primele manuale primele caiete de lucru şi nu manuale unice unde Dorbeta Turnu Severin e nu ştiu unde sau pe Dunăre plutesc bucăţi de creier din autorii manualelor şi, mai grav, din comisia care le-a acreditat. Deci, acele manuale erau făcute de profesori uitându-se în ochii copiilor, nu în ochii ministrului Învăţământului. Biserica vă îndeamnă să vă descoperiţi personalitatea, să o puneţi în valoare, să o folosiţi, să staţi uniţi”.

Vă îndemn tot timpul, ieşiţi de pe google, puneţi mâna pe carte! Faceţi-vă biblioteci, să lăsaţi nepoţilor. Ce o să lăsaţi nepoţilor? Wi fi-ul? Contul de Facebook? Twitter-ul? Ălea aţi văzut că se şterg din când în când, uneori s-ar putea să falimenteze şi ei. Începeţi să vă faceţi cărţi, purtaţi cărţi în ghiozdane, ca să vă certe când nu citiţi. Şi nu renunţaţi să fiţi oameni. Omenia ţine de articularea cuvintelor şi de asumarea lor.

Extras din Conferința susținută la Vaslui, 24 august 2018

” A ierta înseamnă de fapt a trăi. A ierta înseamnă a avea capacitatea de a merge mai departe ca om viu.”

  „Eu cred că oamenii au nevoie de mâini întinse.Asta e foarte important: să te oprești, să povestești… avem o țară cu oameni frumoși, trădați d in când în când de „urâții” din mijlocul lor… Îmi place tare mult să umblu printre oameni… să-i văd…
    Avem o Românie frumoasă!
    Eu cred că noi suntem datori unii altora cu dragoste…
  „Si cum iubirea adevarata nu poate izvori, nu poate creste si nu se poate finaliza decat in Mantuitorul Hristos, este limpede ca orice lucru pe care-l incepem, il traim si finalizam in Hristos este cel mai bun antidepresiv pe care putem sa-l luam in viata noastra de zi cu zi.”

„Daca ai Evanghelia de partea ta, niciodata nu esti in afara legii!”

Parintele Prof. Dr. Constantin Necula

Distribuie pe: