Îmbunătățește funcția ficatului, scade tensiunea arterială, reduce inflamația în zona încheieturilor- SIROP DE PĂPĂDIE

14875

 

Păpădia (Taraxacum officinale) este o plantă răspândită în emisfera nordică, în special în Europa și America de Nord, ce are numeroase beneficii.

Păpădia este o sursă de betacaroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A. De asemenea, consumată în stare proaspătă, în salate, păpădia are mai multe proteine decât spanacul. Mai conține vitamina C, esențială pentru imunitate, fibre, potasiu, fier, calciu, magneziu, vitaminele A, B1, C, D, un principiu amar, taraxacina, flavonoide, fitosteroli, acizi (cafeic, silicic, palmitic, oleic) şi taninuri.

Siropul de păpădie, cunoscut și sub denumirea de miere de păpădie, are o mulțime de beneficii pentru sănătate, așa că merită încercat. Iată care sunt beneficiile pe care ți le aduce consumul de sirop de păpădie, dar și cum îl poți prepara acasă.

Printre multiplele beneficii ale florilor de păpădie se numără îmbunătățirea funcției ficatului. Acestea împiedică depunerile de grăsime la ficat, scăzând astfel riscul apariției calculilor biliari. În același timp, stimulează producția de bilă și restabilește nivelul de electroliți.

Deoarece are rol diuretic, păpădia elimină și excesul de sodiu din organism, ceea ce duce la scăderea tensiunii arteriale.

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

Având un conținut ridicat de acizi grași, antioxidanți și fitonutrienți, păpădia reduce inflamația din organism și calmează durerile, în special în zona încheieturilor.

Rețetă sirop de păpădie

Ingrediente:

  • 1 ½ cană de petale de păpădie;
  • 3 căni de apă;
  • 2-3 căni de zahăr brun;
  • ¼ cană de miere;
  • zeama de la o jumătate de lămâie.

Mod de preparare:

    1. Pentru a obține o cană și jumătate de petale de păpădie ai nevoie, în medie, de 125 de flori (cam 3 căni de flori de păpădie). Le vei lăsa la uscat, după care le vei rupe petalele și le vei fierbe în cele 3 căni de apă. După ce apa începe să clocotească, mai lasă cel mult 60 de secunde, după care ia siropul de pe foc, acoperă recipientul în care se află și lasă-l să se răcească într-un loc departe de orice sursă de căldură.
    2. A doua zi, strecoară infuzia de păpădii, după care pune iar lichidul la fiert, de data aceasta împreună cu zahărul și zeama de lămâie. Fierbe la foc mic 1 oră și jumătate, amestecând ocazional. La final, încorporează și mierea și transferă siropul obținut într-un recipient cu închidere ermetică. După ce se răcește, îl poți ține la frigider. Siropul poate fi consumat încă din prima zi.
Distribuie pe: