Lămâia: beneficii uluitoare pentru sănătate – Află ce probleme de sănătate poate rezolva

1721

Știați că acest remediu natural ieftin, dar extrem de eficient, poate trata diferite probleme de sănătate fără niciun efect secundar?

Vă prezentăm în continuare ce probleme de sănătate poate rezolva lămâia:

Lămâia vă scapă de calculii biliari

Calculii biliari reprezintă lichide digestive care se adună și se întăresc în vezica biliară și, de asemenea, pot inhiba tractul digestiv.

Faceți un amestec între o parte de lămâie și piper negru și trei părți de ulei de măsline și consumați această combinație puternică până vă dizolvați calculii biliari.

Un ajutor de nădejde în pierderea greutății

Vă ajută să scăpați de kilogramele în exces prin intermediul unui amestec ce constă într-o cană de apă caldă, o lingură de miere organică, ¼ lingură de piper negru măcinat și 2 lingurițe de lămâie proaspătă.

Această băutură minune vă va stimula metabolismul și va arde grăsimea din corp.

Reduce riscul apariției bolilor de inimă

Lămâile sprijină sănătatea inimii prin asigurarea unei surse bune de vitamina C.

Cercetările arată că consumul de fructe și legume bogate în vitamina C reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.

Totuși, nu numai vitamina C este considerată a fi bună pentru inima ta. Fibrele și compușii vegetali din lămâi ar putea, de asemenea, să scadă semnificativ unii factori de risc pentru bolile de inimă.

Te protejează de anemie

Anemia cu deficit de fier este destul de frecventă.

Apare atunci când nu obțineți suficient fier din alimentele pe care le mâncați. Lămâile conțin ceva fier, dar previn în primul rând anemia prin îmbunătățirea absorbției de fier din alimentele vegetale.

Deoarece lămâile conțin atât vitamina C cât și acid citric, acestea pot proteja împotriva anemiei asigurându-vă că absorbiți cât mai mult fier posibil din dieta dvs.

Reduce riscul de cancer

Unele studii observaționale au descoperit că persoanele care mănâncă cele mai multe fructe citrice au un risc mai mic de cancer, printre acestea fiind mai eficientă lămâia.

Unii cercetători consideră că compușii vegetali găsiți în lămâi, cum ar fi limonenul și naringenina, ar putea avea efecte anticancerigene.

Combate gripa

Faceți un amestec între un suc proaspăt stors dintr-o lămâie și o cană de apă fiartă.

De asemenea, puteți pune coaja de lămâie în apa fiartă și lăsați-o să stea 10 min. Băutura este pregătită pentru consum și te poate feri iarna de gripă.

Îmbunătățește sănătatea digestivă

Lămâile sunt formate din aproximativ 10% carbohidrați, mai ales sub formă de fibre solubile și zaharuri simple.

Fibra principală din lămâi este pectina, o formă de fibră solubilă legată de multiple beneficii pentru sănătate. Fibra solubilă poate îmbunătăți sănătatea intestinelor și încetinește digestia zaharurilor și a amidonului.

Aceste efecte pot duce la reducerea nivelului de zahăr din sânge. Totuși, pentru a obține beneficiile fibrelor din lămâi, trebuie să mâncați pulpă.

Oamenii care beau suc de lămâie, fără fibra găsită în pulpă, se vor lipsi de beneficiile fibrei.

Util în îngrijirea părului

Aplicat pe scalp, poate trata neplăcerile precum mătreața, căderea părului, dar și alte probleme legate de păr și scalp.

De asemenea dacă te clătești pe păr cu apă și lămâie după fiecare spălare, el va căpăta o strălucire naturală.

Distribuie pe: