Lilith, prima femeie și prima poveste de iubire- Geneza sau începutul altfel- Adam, Lilith, Lucifer și Eva

2499

Prima femeie nu a fost Eva, ci Lilith.

Povestea ei ne spune povestea femininului sălbatic, care nu se lasă supus. Un feminin profund, autentic, în legătură cu intuiția ei care o ghidează pe tărâmurile emoțiilor, al întunericului și al secretelor. De aceea poate fi ea singura care cunoaște numele secret al Dumnezeului. Ea este cea care vede dincolo de aparențe, cea care știe că supunerea este sub demnitatea ei, chiar dacă îi cere Dumnezeu să o facă. Ea este cea care nu acceptă ochelarii roz și nici măștile purtate, cea care preferă să se mute în Lumea de Jos, doar ca să poată fi și să poată găsi autenticitate, realitate. Pentru că adevărul chiar dacă e dureros, e mai demn de noi decât măștile sau minciunile.

Înainte să înțelegem poveștile trebuie să înțelegem ce este Dumnezeu. El este totul: este bărbat și femeie (prin fiecare aspect manifestând nenumărate fețe), este foc și apă, lumină și întuneric, consțient și inconștient, rău și bine. El este totul și tot ce există în lume (nu doar pe Pământ) este manifestarea lui.

Se zice că Dumnezeu a creat lumea, iar mai apoi Împărăția sa împreună cu Arhanghelii și cetele de îngeri. Într-o zi, pe când Dumnezeu le împărtășea Arhanghelilor intenția lui de a ne crea pe noi, o încununare a creației sale, unul dintre ei n-a fost de acord. După ce Dumnezeu i-a creat, egali, pe Adam și Lilith, Lucifer a venit la el și i-a mărturisit că el vede răul și nerozia din aceste ființe și că ele se vor răzvrăti într-o zi și nu vor aprecia nimic din toate cele ce-au primit. Tatăl nu și-a crezut fiul, l-a numit mândru și l-a acuzat că era gelos pe creația lui și pe faptul că își împărțea acum iubirea între ei și oameni. Tare multă apăsare-a mai fost în Ceruri în acele zile.

         Văzând că Lucifer nu renunță și pentru că-l iubea nespus, Dumnezeu i-a dat lui Lucifer o lume doar a lui. I-a dat puterea de a vedea răul în oameni și i-a spus că dacă un om va fi necuviincios să-l judece și să-l pedepsească după judecata lui. Lucifer s-a simțit alungat, neiubit și nedreptățit în fața fraților săi. Durerea l-a făcut ca, nici până-n zilele noastre, să nu se oprească din a-l convinge pe Dumnezeu de răutatea din noi. Răutatea de a-i ispiti pe oameni, de a-i împinge spre rău nu este altceva decât durerea unui copil care s-a simțit neiubit de propriul tată. El n-a-nțeles nici azi ce cadou minunat i-a făcut Dumnezeu.

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

         Aruncând o privire în jurul său, Dumnezeu l-a zărit pe  Adam, dar nu și pe Lilith. Cu o privire mai atentă, o zări pe Lilith privindu-l pe Lucifer cu o dragoste-n ochi pe care n-o văzuse niciodată atunci când ea se uita la Adam. Dumnezeu s-a mâniat atunci crezând că vina este a lui Lucifer și-ntr-o clipită a transformat-o pe Lilith în uitare. Lucifer a fost atunci și mai rănit, iar de aceea Lucifer ne-a blestemat să simțim la fel de multă durere ca și el când dragostea noastră nu ne împlinește, iar singurătatea să ne fie Iad, așa cum a devenit și pentru el.

         Atunci Dumnezeu i-a creat-o lui Adam pe Eva. Și-a creat-o din coasta lui pentru a-i fi supusă și loială. Și-a mai făcut Dumnezeu ceva. A făcut ingerii săi de nevăzut pentru oameni ca niciun om să nu se mai poată îndrăgosti de un înger.

         Durerea l-a făcut pe Lucifer să aibă acum drept unic scop să-i demonstreze lui Dumnezeu că s-a-nșelat. S-a prefăcut în șarpe, căci știa că Eva nu-i va vedea chipul adevărat și-a mers la ea pentru a o ispiti. A făcut-o pe aceasta să muște din fructul interzis. Știți la ce ne mai referim noi ca drept „fruct interzis” și ce simbolizează șarpele pentru subconștient? Exact! Așa a apărut Cain!

         Când cerurile-au început să se zguduie, în nerozia ei, Eva și-a dat seama ce făcuse. Din spaimă s-a dus la Adam și l-a convins și pe el să muște din fructul interzis. Așa a apărut Abel! Când Dumnezeu a apărut în fața lor, Eva era prea speriată să mai poată spune ceva, iar Adam nu știa nimic. Dumnezeu s-a întristat și s-a mâniat ca niciodată. I-a izgonit pe oameni și le-a dat acestora conștiință să-și amintească de aceste lucruri și rușine ca Eva să simtă ce făcuse. Înainte de a se face și pe el și lumea lui imposibil de văzut pentru oameni, Dumnezeu a blestemat-o pe Eva să nască-n chinuri îngrozitoare păcatul pe care-l săvârșise, iar pe Adam să muncească din greu pentru că n-a văzut nimic din jurul lui.

         Dumnezeu a-nțeles atunci că Lucifer avusese dreptate. L-a lăsat pe el să-i judece pe cei ce cad în păcat, iar El a rămas ascuns pe vecie. Ne-a iubit, dar ne-a lăsat liberi să alegem dacă să-l urmăm sau nu.

         Pe pământ, Cain, născut din durere, răzbunare și pasiune și-a ucis fratele, pe Abel, cel născut din vinovăție, din regret și rușine. Crima lui Cain a fost cel mai puternic strigăt de durere al lui Lucifer.

Distribuie pe: