Limba cerbului- Leac recomandat de Arsenie Boca pentru boli digestive, răceli, alergii, eliminarea pietrelor de la fiere și rinichi

22943

Limba cerbului este folosita inca de pe vremea lui Hipocrate, datorita calitatilor acesteia. Este planta medicinala care ajuta la tratarea bolilor digestive, elimina pietrele la rinichi si fiere, vindeca racelile cronice si alergiile. Frunzele de limba cerbului au un continut ridicat de enzime, mucilagii, tanin si vitamine, iar ceaiul de limba cerbului are proprietati antiinflamatorii, detoxifiante, astrigente, ciuretice si cicatrizante.

Indicatii terapeutice limba cerbului:

 • Stimuleaza si regenereaza parul;
 •   Dizolvarea si eliminarea nisipului si a pietrelor la ficat, fiere si rinichi;
  • Obstructiile vezicii biliare;
  • Evacuarea bilei in duoden;
  • Combate diareea;
  • Amelioreaza tusea si elibereaza caile respiratorii;
  • Stimuleaza transpiratia si ajuta la scaderea febrei;
  • Ajuta in bolile pulmonare;

Parintele Arsenie Boca era nu numai un vizionar, ci si unul dintre aceia care vindecau atat prin puterea rugaciunii, cat si cu ajutorul leacurilor din natura. Multe dintre tratamentele naturiste recomandate de acesta si-au dovedit eficienta.

Unei femei care se plangea de pietre la fiere, i-a recomandat un remediu pe baza de “limba cerbului”. Este o varietate de feriga, al carei nume stiintific e Phyllitis scolopendrium.

Se foloseste intotdeauna planta verde, nu uscata. Avantajul e ca aceasta ramane verde tot anul, dar concentratia maxima de substante benefice o are in lunile de vara.Se toaca marunt frunzele de limba cerbului si se pun impreuna cu coji de portocala intr-un tifon curat, care se leaga. Acest pachet se pune intr-un vas si se toarna apa fiarta.

 

Se acopera si se lasa la infuzat 5-7 minute, apoi se scoate tifonul cu plante si se bea caldut, cu inghituri mici. Se bea ceaiul timp de 2-3 luni, dimineata si seara.

Inainte de a urma un tratament cu limba-cerbului, vorbiti cu medicul de familie, deoarece contine tiaminaze, ce distrug vitamina B1 din organism.

 

Distribuie pe: