Măştile care stopează căderea părului şi care promit o creștere de 5 centimetri pe lună

1989

Măştile care stopează căderea părului şi care promit o creștere de 5 centimetri pe lună. Utilizarea boabelor de piper negru este foarte răspândită în medicina ayurvedică, datorită beneficiilor asupra podoabei capilare. Încă din cele mai vechi timpuri, boabele de piper au fost folosite în tratamentele de înfrumuseţare. Acestea lasă părul moale şi lucios, ȋmbunătățindu-i textura.

Mai mult decât atât piperul negru opreşte căderea părului, îl întăreşte şi îl revigorează.

Tratament contra căderii părului: Ingrediente tinctură de piper negru; 1 gălbenuş (de ţară, preferabil)

Tinctura de piper negru poate fi găsită la magazinele naturiste şi la plafaruri, însă poate fi pregătita şi în casă.

Tinctură de piper negru: în 200 ml. de alcool alimentar se pun la macerat 6 linguri de piper negru proaspăt măcinat, timp de 14 zile; se filtrează, iar preparatul se depozitează în sticle închise la culoare, la loc răcoros.

Mod de preparare:

Gălbenuşul de ou se amestecă foarte bine cu 10 picături de tinctură de piper negru.

Aplicare: Cu amestecul obţinut se masează pielea capului timp de câteva minute. Se lasă să acţioneze timp de 30 de minute, apoi părul se spală în mod obişnuit. Tratamentul se face de 2 ori pe săptămână, până la oprirea căderii părului.

Pentru creşterea părului, este recomandată o mască la fel de eficientă: Mască cu muştar, pentru creşterea părului: Muştarul încălzeşte pielea capului, provocând un aflux de sânge către foliculii de păr, stimulându-i puternic.

Ingrediente: 2 linguri pudră de muştar (sau boabe de muştar măcinate; se găsesc la Plafar) / 2 linguri de apă caldă / 1 gălbenuş de ou / 2 linguri ulei de
măsline / 2 linguriţe zahăr.

Mod de preparare şi aplicare: Se prepară un amestec din toate ingredientele, iar pasta obţinută se aplică pe „cărări”, făcute cu pieptenele, încercând să se atingă doar scalpul şi rădăcinile părului, fără a-l afecta pe lungime.

Capul se înfăşoară într-o folie, care se acoperă cu un prosop călduros. Se lasă să acţioneze timp de minimum 15 minute şi maximum o oră, în funcţie de gradul de suportabilitate. În ciuda senzaţiilor puternice, pielea capului nu va avea de suferit.

După această perioadă, se clăteşte cu apă călduţă şi se aplică un balsam sau o mască hrănitoare. În cazul părului uscat şi vopsit, tratarea vârfurilor cu uleiuri sau seruri speciale este obligatorie.

Durata tratamentului: Masca cu muştar pentru creşterea părului se face o dată pe săptămână, iar în cazul părului foarte gras, se poate repeta de 2 ori pe săptămână, promiţând o creştere de minimum 5 centimetri pe lună. Pentru creşterea părului în ritm accelerat, volum de invidiat şi densitate, tratamentul se va urma pe o perioadă de cel puţin 2 luni.

Distribuie pe: