MIERE ȘI PIPER NEGRU- Află beneficiile acestui elixir și rețeta

698
Mierea și piperul au fost folosite pentru diferitele lor proprietăți medicinale încă din cele mai vechi timpuri. Una dintre cele mai simple și mai eficiente metode de a folosi mierea cu piperul negru este de a le adăuga în apă fierbinte.

Rețetă:

  • 4-5 boabe de piper negru proaspăt măcinat, 1-2 linguri de miere organică,1-2 căni de apă

Apa se pune la fiert după care se adaugă boabele de piper, lăsați amestecul să fiarbă 5 minute. După ce apa cu piperul s-au răcorit puțin se adaugă și mierea de albine. Amestecați bine până se topește mierea. Amestecul obținut se poate adăuga într-o cană de ceai.

Deși s-ar putea să vă fie greu să consumați fructe în fiecare zi, folosirea acestui amestec vă poate veni în ajutor deoarece acesta poate fi adăugat foarte ușor într-o multitudine de feluri de mâncare și băuturi.

Această rețetă te va ajuta la calmarea episoadelor de tuse, în răceli, dureri de gât, desfundarea căilor respiratorii.

Beneficii ale piperului:

Piperul negru este recoltat necopt și uscat la soare, în urma uscării devenind negru și dur la textură, iute și înțepător la gust și miros. Gustul piperului este picant, iute și provine din substanța pe care o conține – Pipera Alcaloida.
Piper este antioxidant prin compusul său numit piperină, are proprietăți antiinflamatorii fiind de ajutor în multe afecțiuni cum ar fi artrita, bolile de inimă, diabetul și cancerul, îmbunătățește funcțiile cerebrale, are potențiale beneficii pentru simptomele legate de afecțiunile degenerative ale creierului, cum ar fi Alzheimer și boala Parkinson ,reglează nivelul zahărului din sânge, îmbunătățește digestia.

Piperul este mai mult decât un ingredient de bază în bucătărie. A fost considerat „regele condimentelor” și folosit în medicina ayurvedică antică de mii de ani datorită concentrației sale ridicate de compuși potenți și benefici.

Beneficiile  ale mierii: 

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

Mierea are proprietăți antibacteriene și lupta împotriva infecțiilor – unele studii au dovedit eficienta mierii în lupta cu mai multe tipuri de bacterii, inclusiv E.coli sau salmonella. Datorita acestei acțiuni, mierea ajuta la vindecarea diverselor tipuri de infecții, inclusiv a celor de la nivelul pielii.

Ajută la vindecarea rănilor și ulcerațiilor – acest beneficiu se datorează acțiunii antibacteriene. Mierea combate proliferarea bacteriilor și va accelera refacerea țesuturilor care au suferit diverse tipuri de răni.

Ameliorează durerile de gat și tusea – pentru ca este un bun emolient, mierea ajuta la calmarea gatului iritat și a acceselor de tuse. În cazul tusei uscate, mierea de albine s-a dovedit a fi chiar un remediu la fel de precum medicamentele pe baza de dextrometorfan (substanța activă din majoritatea antitusivelor).

Unele tipuri de miere, cea de Tualang, de exemplu, ajuta la reglarea glucozei din sânge, având în acest fel un aport în combaterea diabetului. Deși este un aliment dulce, mierea de albine este un desert care în cantitățile potrivite nu contribuie la creșterea riscului îmbolnăvirii de diabet, asa cum se întâmplă cu alte produse dulci.

Întărește sistemul imunitar și ajuta la ameliorarea simptomelor alergiilor. Mierea stimulează producția de anticorpi contribuind astfel la prevenirea îmbolnăvirilor de orice tip și ajutând corpul sa lupte cu organismele patogenele.

Este de ajutor în tratarea afecțiunilor la nivelul pielii printre care dermatita atopică sau psoriazisul. Mierea a fost utilizata la nivelul pielii pentru tratarea diverselor afecțiuni încă din anul 2.000 I. Hr. Cele mai vechi civilizații foloseau mierea ca atare, aplicata pe piele, pentru a vindeca eczeme, arsuri, furuncule.

Ajută sănătatea tractului digestiv deoarece conține bacterii bune. Probioticele din mierea de albine ajută la echilibrarea florei intestinale și la menținerea unui tranzit intestinal optim.

Are un conținut ridicat de antioxidanți elemente care contribuie la prevenirea unor tipuri de cancer. Cercetătorii spun ca mierea conține concentrații diferite de polifenoli, care sunt puternici antioxidanți care se crede că reduc riscul bolilor de inimă, cât și al cancerului.

 

Distribuie pe: