MIGDALE-Oferă toate mineralele de care organismul are nevoie, contribuie la menținerea greutății corporale, sunt benefice pentru sănătatea oaselor, sunt o sursă de energie, susține sănătatea inimii, protejează pielea 

3742

Oferă toate mineralele de care organismul are nevoie, contribuie la menținerea greutății corporale, sunt benefice pentru sănătatea oaselor, sunt o sursă de energie, susține sănătatea inimii, protejează pielea

 

O porție de 30 de grame de migdale conține:

-184 Kcal

-6,3g proteine

-16,7g grăsime

-11,5g grăsimi mononesaturate

-72g Calciu

-81g Magneziu

-7,19g Vitamina E

-14 mcg acid folic

Migdalele vin din Orientul Mijlociu cu denumirea Prunus Dulcis sunt folosite pentru producerea laptelui de migdale, uleiului, untului și făină. Migdalele sunt bogate în acid fitic, o substanță care leagă anumite minerale și le împiedică să fie absorbite. Aceste fructe sunt nuci foarte populare, bogate în grăsimi mononesaturate, sănătoase, fibre, proteine și diverși nutrienți importanți. Migdalele sunt bogate în antioxidanți care vă pot proteja celulele de deteriorarea oxidativă, un factor important în îmbătrânire și boli. ele se numără printre cele mai bune surse de vitamina E, cea care are numeroase beneficii pentru sănătate.

Migdalele conțin o mulțime de grăsimi sănătoase, fibre, proteine, magneziu și vitamina E acestea ajutând la scăderea zahărului din sânge,scăderea tensiunii arteriale, scăderea nivelului colesterolului în plus reduc foamea și pot ajuta la scăderea în greutate.

Doza zilnică recomandată este de 25-30 de migdale

Migdalele ajută controlul zahărului din sânge

Cu un conținut scăzut de carbohidrați sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine și fibre. Un mare avantaj al acestor fructe este cantitatea mare de magneziu pe care o dețin. Magneziul este un mineral implicat în peste 300 de procese corporale, inclusiv controlul zahărului din organism. Alimentele bogate în magneziu cum sunt în acest caz migdalele, ajută la prevenirea sindromului metabolic și a diabetului de tip 2, acestea fiind probleme majore de sănătate.

Magneziul din migdale poate ajuta la scăderea nivelului tensiunii arteriale

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

Hipertensiunea arterială este unul dintre principalii factori care provoacă atacurile de cord, accident vascular și insuficiență renală. Studiile arată că corectarea unei deficiențe de magneziu poate reduce tensiunea arterială. Adăugarea migdalelor în dietă poate ajuta la prevenirea acestor boli sau la ameliorarea acestora.

Migdalele pot reduce colesterolul

Nivelul ridicat de lipoproteină LDL din sânge cunoscut și sub denumirea de ,, colesterol rău,, este un factor de risc bine cunoscut pentru bolile de inimă iar introducerea migdalelor în regimul alimentar poate ajuta semnificativ reglarea colesterolului și reducerea riscului dezvoltării  bolilor de inimă.

Consumul de migdale reduce senzația de foame

Sărace în carbohidrați dar bogate în proteine și fibre cresc senzația de sațietate ajutând în diete și cure pentru slăbit. În ciuda faptului că sunt foarte bogate în calorii, studiile arată că acestea ajută la pierderea în greutate.

Migdalele pot sprijini creierul

Fiind o bună sursă de nutrienți importanți pentru sănătate creierului( Vitamina E, acidul folic și acizi grași nesaturați) migdalele mai conțin și l-carnitină aceasta fiind binecunoscută pentru beneficiile sale neuroprotective. În plus sunt o bună sursă de Zinc, un mineral care protejează celulele creierului de efectele nocive ale radicalilor liberi din corp și vitamina B6 care stimulează metabolismul proteinelor necesare pentru repararea celulelor creierului.

Protejează pielea

Bogate în vitamina E antioxidantă, ajută la protejarea celulelor de efecte dăunătoare ale radicalilor liberi cauzate de razele UV, poluare, soare și alți factori de mediu. Tot în migdale găsim acidul linoleic care ajută la prevenirea uscăciunii pielii.

Îmbunătățesc sănătatea oaselor

datorită faptului că sunt o sursă bogată de minerale, vitamine și fosfor, migdalele sunt un adjuvant natural pentru rezistența și durabilitatea oaselor și dinților, consumul regulat de migdale ajutând la prevenirea afecțiunilor precum osteoporoza.

Distribuie pe: