Morcov, lămâie și miere – Remediul numit „borcanul cu sănătate”

15017

Putem numi acest remediu „borcanul cu sănătate” deoarece lămâia în combinație cu mierea de albine creează un antidot puternic împotriva multor afecțiuni. Beneficiile acestui amestec nu se opresc doar la prevenirea răcelilor și combaterea tusei și a durerilor în gât, ci se răsfrâng și asupra organelor importante din corp.

Asocierea dintre miere, morcov și lămâie poate ajuta la tratarea suferințelor stomacului, ficatului, bilei și rinichilor. Are efecte tonice asupra persoanelor cu un sistem imunitar slăbit, asupra celor aflați în perioada de recuperare dintr-o boală, și asupra celor stresați sau implicați în activități care necesită un efort fizic sau psihic mare.

Mierea și lămâia constituie două din cele mai puternice arme pe care le putem folosi în sezonul rece contra gripei și a infecțiilor virale. Sunt bogate în vitamine, antioxidanți și mai ales în vitamina C, care ajută organismul să lupte împotriva bolilor. Macerarea lămâii în miere dă naștere unui sirop savuros, cu efecte calmante și emoliente asupra gâtului și fortifiante la nivel imunitar. Acest sirop este o alternativă mult mai ieftină și mai sănătoasă la siropurile din farmacii cu un conținut bogat în zahăr și aditivi nocivi.

Ingrediente • 2 lămâi • 200 g de miere•4 morcovi

Preparare

Luați un borcan de sticlă, curat și uscat. Curățați lămâile de coajă și apoi tăiați-le cubulețe.

Morcovii se taie în bucăți mici și se pun la fiert. după ce au fiert, lăsații la răcit și striviții cu furculița.

Adăugați morcovii și lămâile în borcan apoi turnați mierea în borcan până la gură. Mierea trebuie să fie lichidă și să acopere complet morcovul și lămâia. Dacă este zaharisită sau vâscoasă, puneți borcanul cu miere în cuptorul cu microunde la 30 de secunde și se va înmuia. Sau o puteți topi la bain-marie, însă durează mai mult.

Apăsați toată pasta care a rezultat cu o lingură pentru a o scufunda bine sub miere. Veți vedea că aceasta începe deja să își lase sucul vindecător.

Se pot adăuga și bucățele de rădăcină de ghimbir proaspăt sau alte mirodenii (scorțișoară, cimbru, busuioc etc). Închideți borcanul ermetic și lăsați-l să stea o oră în bucătărie, apoi puteți începe să consumați maceratul.

Se ia siropul cu lingurița, cu tot cu bucățile de lămâie.

La vreme de boală, tuse sau dureri în gât, păstrați borcanul aproape și luați câte 1-2 lingurițe din oră în oră, sau de 5-6 ori pe zi.

Distribuie pe: