Nu lăsați copiii să doarmă cu telefonul sau tableta la cap- Iată ce se întâmplă când dormi cu telefonul în cameră

1216

Telefoanele mobile emit radiații dăunătoare pentru corpul nostru. Un truc care diminuează din radiații, pe timpul nopţii, este să îl setezi pe „mod avion, scrie elle.ro.

Telefonul mobil, reţelele wireless, antenele, aparatele electrocasnice. Toate generează câmpuri electro-magnetice. Acestea interacţionează cu organismul uman şi îşi lasă amprenta asupra sistemului imunitar. Nu mențineți telefonul lipit de ureche, ci la câțiva milimetri. Nu purtați telefonul mobil în buzunar sau foarte aproape de corp.

De ce nu e bine să dormi cu telefonul pe noptieră. Lumina albastră inhibă producția de melatonină, hormonul care induce starea de somn. De asemenea, tulbură ritmul cicardian normal al corpului. Organismul este „pacalit’ să creadă că încă este zi afară.

Undele electromagnetice, periculoase pentru intregul corp Undele electromagnetice pe care le emite telefonul si orice alt aparat sunt extrem de periculoase pentru organism in timp. Acestea nu afecteaza doar zona capului, ci intregul corp. Daca obisnuiesti sa dormi cu telefonul in dormitor, in timp vei deveni mai slabit, te vei trezi mai obosit, iar organismul nu va fi in cea mai buna forma a sa. Mai mult, sistemul imunitar poate suferi modificari.

Cele mai mari precauții trebuie luate în dormitorul copilului: fără router sau calculator, iar televizorul și telefonul nu sunt deloc binevenite.

Prof. ing. Dănuţ-Ionel Vaireanu afirmă: “Copilul este în creştere mecanismul neuro-endocrin e în formare, sistemul de apărare nu e bine pus la punct, iar efectele nu sunt încă studiate şi înţelese în totalitate, e bine o doză de prevenţie să încercăm să evităm excesele pentru că tehnologia o avem doar în ultimii 100 de ani.”

Distribuie pe: