”Nu umblați după tot ce strălucește ci după tot ce vă luminează inima!”

5185

 

Pornesti in viata plangand, termin-o razand! Accepta moartea, face parte din viata noastra, in fond suntem doar niste calatori in trenul vietii. Ajungem deseori sa uitam de familie si de tot ce este frumos in viata, ajungand fara sa vrem sclavii banilor, insa ce urmeaza mai jos nu are nici o legatura cu banii ci sunt pur si simplu daruririle vietii pe care le primim gratis. Intr-adevar am evoluat, dar oare am evoluat corect?

Iubirea

Stim cu totii ca exista mai multe tipuri de iubire. Exista iubire romantica, iubirea dintre parinte si copil, iubirea intre frati, iubirea intre prieteni, iubirea pentru animale si plante si multe alte tipuri de iubire. Cu toate acestea, atunci cand vorbesc de iubire, ma refer la faptul ca trebuie sa iubesti viata si tot ce te inconjoara in egala masura. Iubirea include toate aceste tipuri de iubire, de ce sa nu-mi iubesc copilul la fel de mult cum imi iubesc sotia, doar datorita ei si iubirii care exista intre noi s-a nascut copilul meu, sau parintii sa ii iubesc la fel de mult cum imi iubesc copilul, datorita lor si iubirii lor am ajuns sa am o sotie si un copil, sau bunicii si lista poate continua.

Bun, pana acum am dat exemplu numai persoane membre ale unei familii, insa de ce nu putem iubi in acest mod toti oamenii, numai daruind iubire poti schimba ceva si oamenii o sa uite de aceasta ura care este un cancer pentru suflet. Sa ne imaginam putin cum ar fi daca in lume ar exista numai iubire? Cum ar fi daca iubirea ar fi o religie, iar in loc de frica fata de Dumnezeu sau Allah sa fie frica ca nu o sa mai fi iubit. Pana la urma toate religiile au in comun iubirea. Sa iubim in egala masura animale, flori, munti, aer, apa, etc.

 

Imbrățișarea

Degeaba ai o familie daca nu-i arati ca o iubesti, iar o imbratisare este un prilej bun de ati arata afectiunea. In timpul imbratisarii se elibereaza oxitocina, hormonul iubirii. Imbratisarea reuseste sa ne ridice starea de spirit si reduce stresul. Imbratisarea este un medicament universal, scade riscul aparitiei bolilor de inima, scade tensiunea arteriala, ne ajuta sa ne depasim fricile, vindeca si alina suferinta, are un efect calmant, avand rolul de a regla bataile inimii. O simpla imbratisare poate face din aceasta lume un loc mai bun.

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

Visul

Exista o legatura dovedita stiintific intre meditatie si visele lucide. Meditatia frecventa si profunda te poate ajuta sa realizezi cand visezi. Meditatia poate avea un impact asupra vietii tale, te ajuta sa ajungi la stari de fericire, relaxare si intelegere. De asemenea, te poate ajuta sa intri in stari de constiinta. Trebuie sa iti antrenezi undele cerebrale pentru meditatie. Acesta este cheia pentru a invata sa meditezi. Scopul final in Yoga Vis Tibetana este acela de a intelege visul, apoi se dizolva complet. Lipsiti de stimulul fizic prin intermediul organismului adormit si stimulul conceptual prin mintea visului, ei pot vedea cea mai pura forma a constiintei prin meditatie profunda intr-un vis lucid.

Râsul

Rasul si umorul apropie oamenii. Rasul si zambetul pot avea un efect pozitiv asupra sanatatii tale.De exemplu haideti sa privim la un loc de joaca pentru copii unde sa fim seriosi…nu vezi nici un copil suparat (bineinteles doar daca altul i-a luat jucaria), toti zambesc, rad, sunt fericiti mai pe inteles se bucura de viata….in timp ce parintii lor stau pe margine plini de stresul cotidian, aruncand un zambet ocazional la o figura frumoasa facuta de copii lor. Si adultii la randul lor pot lua locul copiilor, trecand prin viata cu zambetul pe buze care nu face nimic altceva decat sa aduca fericire si sanatate, ba mai mult rasul si zambetul nu costa nimic! Rasul este un remediu eficient atat pentru minte cat si pentru corp, fiind un atidot puternic pentru stres si durere de orice fel.

Meditația

Stresul, care incet dar sigur, ajunge sa acapareze cat mai multi oameni, sta la baza majoritatii bolilor. Meditația te ajuta sa-ti eliberezi mintea sa-ti usurezi umerii de povara problemelor si te ajuta sa vezi altfel viata. De asemenea, meditatia ajuta la scaderea nivelului de anxietate, creste capacitatea de concentrare, memorie si creativitate. Suficient?

Sper sa fiti constienti de adevarata bogatie pe care o avem si sa nu ne batem joc de aceasta viata.

Viata o primesti gratis, nu ajunge sa platesti pentru ea.

Sursa: secretele.com

Distribuie pe: