Polenul – sursă de sănătate, poate fi consumat atât în starea lui naturală cât și în diferite amestecuri

557

Polenul  se găsește sub forma unor granule de obicei ambalate în borcănele pe care le poți cumpăra din magazine apicole sau farmacii. Granulele de polen sunt moi, de culoare maronie și miros puternic de flori. Medicament natural pentru diferite afecțiuni, polenul este folosit încă din Antichitate de către egipteni. Un adevărat miracol al naturii, polenul reprezintă o sursă de proteine mai ales pentru cei care țin post.

Polenul  întărește sistemul imunitar având proprietăți antiseptice și antibiotice protejează organismul împotriva bolilor virale mai ales în perioadele reci.

Bun digestiv fiind un probiotic natural, reglează funcțiile digestive ajutând la reglarea florei intestinale.

Bun energizant luptă împotriva oboselii, a surmenajului psihic și a anemiei.

Antiinflamator pentru aparatul respirator având o sursă bogată de seleniu cu un efect puternic antitumoral și antioxidant este recomandat în tratarea astmului și a bronșitelor.

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

Păstrează frumusețea tenului și previne îmbătrânirea pielii cu un conținut ridicat de flavonoide precum și substanțele antioxidante prezente în polenul crud, luptă împotriva îmbătrânirii premature a tenului, redă elasticitate, previne deshidratarea și ajută la netezirea ridurilor.

Cum îl consumăm: Polenul crud poate fi consumat în forma lui naturală cât și în amestecuri de sucuri naturale.

Doza normală recomandată-

Adulți- 1lingură/zi(15-20 grame)

Copii- 1 linguriță/zi(5 grame)

Cura cu polen crud se poate face de maxim două ori pe an timp de 7 săptămâni însă poate fi consumat oricând fără restricții.

Multă sănătate!

Distribuie pe: