Psihologii avertizează: dacă vă veți sacrifica pentru copii, nu vă vor mai respecta

2410

Cu siguranta nu exista parinte care sa nu-i doreasca binele copilului sau si sa nu faca orice ii sta in putinta ca micutului sa nu-i lipseasca nimic.

Sunt insa si parinti care pur si se sacrifica pentru binele copiilor. Acestora, specialistii le dau un avertisment, sustinand ca e o mare greseala, pentru ca risca sa nu mai fie deloc respectati de proprii copii.

Nu fiti servili in fata copiilor

Potrivit specialistilor, cea mai mare greseala a parintilor este sa fie umili vizavi de copiii lor. Iar daca le veti trece cu vederea multe lucruri, pana la a nu mai primi respectul care va este cuvenit, mai e doar un singur pas.

Drept urmare, nu e normal sa va concentrati in viata doar pe dorintele si problemele copiilor si nici sa faceti voi treburile lor. Un parinte cu adevarat fericit, spun oamenii de stiinta, este cel care poate sa iasa in oras cu prietenii fara sa aiba pe constiinta faptul ca si-a abandonat copiii acasa.

Pe de alta parte, nu ii repetati la infinit copilului ca trebuie sa invete. Va auzi de prima data. Doar atunci cand veti adopta aceasta atitudine, copilul vostru va deveni un adult responsabil.

Distribuie pe: