Rugăciunea de Miercuri – Roagă-te pentru iertarea păcatelor si pentru puterea de a merge mai departe

1190

La mijlocul săptămânii suntem cu toții obosiți de toate treburile pe care le-am avut și le avem si ne gândim cu tristețe că mai este ceva până la binemeritata odihnă de sâmbătă si duminică. Ca sa fim puternici si să rezistăm, este bine ca în fiecare zi de miercuri să citim această rugăciune.

”Doamne Atotputernice si Atotindurate! Imi aduc aminte ca Te-ai nascut Om din Sfanta Fecioara in pestera si ai fost vandut cu treizeci de arginti de ucenicul cel viclean ca sa ne rascumperi pe noi, pacatosii, de sub puterea diavolului. Pentru aceasta Te rog, indura-Te de mine, pacatosul!

Primeste, Doamne, aceasta mica a mea rugaciune si umilita a mea vointa, ca ma intristez pentru ca Te-am intristat si ma amarasc pentru ca Te-am suparat fara de numar. La Tine, Prea Bunule Mantuitor, am toata speranta si cred ca Tu, care din iubire de oameni ai primit sa fii vandut pentru noi, Te vei indura si de mine acum, ca sa ma mantuiesti de chinurile cele de veci si sa ma invrednicesti Imparatiei Tale.

Nu Te departa de la mine, Doamne, si ajuta-mi ca in toate sa fac voia ta si sa nu Te mai rastingesc in toate zilele cu faptele mele cele pacatoase, nici sa Te batjocoresc cu cugetele mele cele rele, precum faceau iudeii cei necredinciosi in timpul Sfintelor Tale Patimi, ci ca femeia cea pacatoasa sa-Ti spal picioarele cu lacrimile ochilor mei, pentru ca sa ma invrednicesc a auzi si eu din gura ta cea dulce: Iarta-ne noua pacatele…

Amin.”

Distribuie pe: