SALATA DE LEGUME întotdeauna un ajutor în dietele pentru slăbit! Iată 5 rețete simple, delicioase și sățioase!

751

Salatele ne sunt mereu principalul aliat în curele de slăbire. Poate că de multe ori ați auzit femeile care țin dietă că mănâncă doar salată. Ei bine, noi venim cu câteva idei, pentru a vă diversifica meniul și a avea parte de un gust și o savoare desăvârșită.

1.Salată de crudități pentru slăbit

  • 3 Morcovi de dimensiune medie
  • 1 Țelină mare (rădăcină)
  • Zeamă de lămâie
  • 2-3 Linguri de maioneză
  • Piper
  • Sare
MOD DE PREPARARE

Spălați morcovii și țelina, apoi radeți-le cu ajutorul unei răzătoare mici. Amestecați legumele rase cu maioneza si zeama de lămâie. Gustați si condimentați cu sare si piper, după gust.

2.Salată de pătrunjel pentru slăbit (tabbouleh)

Salata de pătrunjel provine din bucătăria libaneză fiind una dintre cele mai gustoate, nutritive și simple de preparat salate.

INGREDIENTE
    • 2-3 Legături de pătrunjel proaspăt
    • 2 Roșii mai mari
    • 1 Ceapă
    • 3 Linguri de cușcuș
    • Câteva frunze de mentă proaspătă
    • Zeama de la o jumătate de lămâie
    • 2 Linguri de ulei de măsline
    • Sare după gust

Într-un pahar turnați cușcuș. Turnați apoi niște apă fiartă peste el, cât să-l depășească încă o dată în înălțime. Lăsați paharul acoperit timp de 15-20 de minute pentru a se hidrata.

Până când cușcușul se hidratează, spălați și tocați mărunt pătrunjelul. Spalați roșiile, tăiați-le pe din două și scoate-le miezul. Tocați-le cubulețe și adă

ugați-le peste pătrunjelul tocat. Tocați cubulețe și ceapa, mărunțiți menta și adaugați-le peste celelalte ingrediente.

Adăugați cușcuș-ul, zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea și amestecați bine totul.

3.Salată de ton cu legume pentru slăbit

Tonul este bogat în complexul de vitamine B, Vitamina D, conține proteine, fosfor, potasiu, magneziu și mult-căutatele grăsimi sănătoase, Omega-3 și Omega-6. O salată cu ton ca ingredient principal este o idee grozav de sănătoasă!

  • 450 de grame de amestec de legume proaspete sau congelate [ fasole verde , mazăre verde , boabe porumb , morcovi , ardei rosu ]
  • 1 Pește ton sau o conservă de ton în ulei
  • 2 Căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri zeama lamie
  • Sare
  • Piper
  • Frunzulite de oregano
MOD DE PREPARARE

Curățati peștele, spălați-l, feliați-l sau mărunțiți bucățele din el. Îl puteți pregăti în puțin ulei de măsline la tigaie sau în cuptor cu o foiță de copt aproximativ 30 minute. În acest timp puneți și amestecul de legume la fiert aproximativ 5-10 minute. După ce s-au fiert parțial și s-au scurs legumele adăugați-le în tigaie sau în cuptor alături de pește.

Combinați tonul și legumele, sau conserva de pește cu legumele cu puțin usturoi tocat mărunt și amestecați cu sare , piper, ulei și zeamă de lămâie. Serviți salata decorată cu frunzulițe verzi de oregano .

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

4.Salată de țelina pentru slăbit

Salata de țelină este absolut delicioasă, o mâncare pe care unii o prepară cu pui și cu maioneză și care de cele mai multe ori îngrașă. Dar această rețetă este realizată cu maioneză vegetală pentru perioada de post sau doar pentru beneficiile de sănătate aduse.

INGREDIENTE
  • 1 Rădăcină de țelină
  • 5 Linguri ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • 3 Linguri de mustar
  • Sare si piper
  • 1 Rădăcină de păstârnac
  • 1 Rădăcină de pătrunjel
  • Pătrunjel proaspăt tocat
  • Suc de lamaie
MOD DE PREPARARE

Cele trei rădăcini se dau pe răzătoare și imediat se stropesc cu suc de lămâie ca să nu se oxideze (sa nu se inegrească).

Separat, vom prepara maioneza vegetală. Adăugam uleiul direct peste cele 3 linguri de muștar și amestecăm cu o lingură de lemn. Sucul de lămâie se adaugă și el treptat. Maioneza se pune peste rădăcinoase, adăugam sare, piper și pătrunjel tocat mărunt.

5.Salată cu năut pentru slăbit

Salata cu năut este o salată foarte gustoasă și sățioasă pe care o puteți servi în orice dietă cât și în zilele de post.

INGREDIENTE
  • 500 de grame de năut din conservă (2 conserve de 400 de grame) sau 250 de grame de năut uscat
  • 150 de grame de măsline negre fără sâmburi
  • 1 Roșie mare
  • 2 Castraveți
  • 1-2 Ardei kapia
  • 1 Legătură de ceapă verde
  • 1 Legatură de pătrunjel
  • Sare șii piper după gust
  • 2 Linguri de ulei
  • 2 Linguri suc de lămâie sau oțet (după gust)
MOD DE PREPARARE

Pentru a prepara salata puteți folosi năut conservat sau năut uscat.

Dacă folosiți năut uscat, trebuie să îl cumpărați din timp și să-l țineți la hidratat în apă rece peste noapte. Chiar și în aceste condiții, năutul trebuie să fiarbă cel puțin o oră.

Dacă doriți să meargă lucrurile mai repede, este recomandat să folosiți năut conservat dar în termen de valabilitate (verificați eticheta). Trebuie să conțină doar năut, apă și sare, fără alte ingrediente). Folosind năut conservat, tot ce mai este de făcut pentru a prepara o delicioasă salată cu năut este să curățați și să tocati câteva legume.

Năutul conservat trebuie strecurat, clătit cu apă rece și pus într-un bol încăpător. Adăugați rondelele de măsline. Tocați ceapa verde, partea albă rondele, partea verde ceva mai mare si adăugați-o la salata cu năut. Adăugați și castraveții tăiați cubulețe, ardeii kapia tăiati fâșii micuțe și roșiile tot cubulețe. Puteți tăia legumele în ce formă și dimensiune doriți, dar de preferat micuțe ca să fie în ton cu năutul.

Asezonați cu sare și piper, adăugați uleiul si sucul de lămâie și amestecați bine.

Poftă bună și multă sănătate!

Distribuie pe: