Sănătate cu aromă de lăcrămioare – Apă, ulei și oțet de lăcrămioare pentru sănătatea noastră

394

Lacramioara,(Convallaria majalis) cunoscuta sub numele de clopoțelecrin de valedumbrăvioarăiarba Sfântului Gheorghe sau mărgăritar. Este una dintre cele mai indragite flori ale primaverii, dar si un remediu natural de incredere.

Aceasta planta are un efect benefic asupra inimii, fiind recomandata in caz de insuficienta cardiaca si alte probleme cardiovasculare. Margaritarul este si un bun diuretic, iar in antichitate era folosit in caz de guta, pentru imbunatatirea memoriei, tratatrea migrenelor de natură nervoasă, a nevralgiilor și amețelilor,

Frunzele de lacramioare sunt folosite in tratarea afectiunilor cardiace, a migrenelor si nevralgiilor si pentru inlaturarea ametelilor.

Otetul de lacramioare

 Mod de preparare: adaugă flori proaspete intr-un borcan, fara a le presa, peste care  toarna otet din vin.  Lasa amestecul zece zile la macerat, strecoara-l si pastreaz-l la rece, in sticlute de culoare inchisa. In caz de nevralgii sau dureri de cap se inhaleaza mirosul de otet.

Ulei de lăcrămioare

Ingrediente 30 g lăcrămioare bine uscate şi mărunţite nu foarte marunt 100 ml ulei de măsline

Mod de preparare

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

Lăcrămioarele uscate se pun într-un mic vas apoi se adaugă uleiul de măsline. Se pune într-un alt vas mai mare, cu apă. Se lasă să fiarbă pe baie de aburi timp de 3 ore, timp în care trebuie completată permanent apa care se evaporă din vasul aflat direct pe flacăra aragazului.

Mod de utilizare

Uleiul de lăcrămioare se foloseşte numai pentru uz extern:

— este un bun cicatrizant, util mai ales pentru vindecarea arsurilor;
— previne apariţia petelor şi a altor imperfecţiuni ale tenului şi poate fi folosit ca adjuvant în tratarea acestora;

— utilizat cu regularitate, catifelează şi dă strălucire pielii. Totodată, se poate folosi uleiul de lăcrămioare pentru a spori calităţile cremelor cosmetice. Încorporat într-o cremă emolientă, uleiul îi imprimă un parfum delicat.

Apă de lacramioare

Ingrediente 10 g flori de lăcrămioare

250 ml apă distilată

Mod de preparare

Se adaugă lăcrămioarele în apă distilată și se fierb timp de 15 minute, completându-se treptat apa care se evaporă. Se acoperă, se lasă la infuzat alte 15 minute, după care lichidul poate fi folosit.

Mod de utilizare

Se spală tenul o dată pe zi, de preferinţă seara, fără a folosi săpunul sau alte substanţe. După spălare, tenul este lăsat să se usuce.

 Atentie, utilizata fara o informare atenta, lacramioara poate fi chiar toxica.

Distribuie pe: