SAREA AMARĂ – îmbunătățește sănătatea inimii și ajută la prevenirea bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale prin îmbunătățirea circulației sângelui protejarea elasticității arterelor, prevenirea cheagurilor de sânge  și reducerea riscului de atac de cord, calmează durerile articulare, ajută în slăbire

839

Sarea amară este un compus chimic format din magneziu, sulf și oxigen.

Magneziul este al patrulea mineral din punct de vedere al concentrației în organism, având un rol important pentru sănătatea organismului. Deficitul de magneziu este frecvent întâlnit și manifestările acestuia pot include: crampe și spasme musculare, iritabilitate, anxietate, atacuri de panică, cefalee, migrenă, atacuri de astm, inapetenţă, greţuri, insomnie, dificultăţi de concentrare, convulsii, constipaţie  și altele.

Sulful este un mineral care se transforma în acid și face parte parte din structura chimica a aminoacizilor metionina, cisteina, taruina si glutationa, stimulează secreția bilei si protejează împotriva substațelor toxice.

 

Sarea amară sau sarea Epsom are denumirea de la un izvor salin din orașul Epsom din Surrey, Anglia unde a fost descoperită. Cu toate că are denumirea de ,,sare,, ea este foarte diferită de sarea de masă obișnuită. Are într-adevăr aspectul asemănător cu sarea dar ea este folosită în general la băi având efecte terapeutice cum ar fi reducerea inflamației, ajutarea funcției musculare și nervoase, prevenirea îmbătrânirii arterelor datorită Magneziului pe care îl conține. Sarea amară binecunoscută de sute de ani are proprietăți benefice care calmează corpul și mintea. Cele mai importante beneficii pentru sănătate pe care sarea amară o are pentru noi sunt:

-relaxarea sistemului nervos

-vindecarea problemelor de pliele

-calmarea durerilor de spate și a membrelor

-ameliorarea tensiunii musculare

-tratarea răcelilor și a congestiei

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

-eliminarea toxinelor din organism

Cel mai simplu mod de a folosi sarea amară este baia cu apă fierbinte adăugând o cană din această sare.

Sarea amară se poate administra și pe cale orală adăugată în apa de băut, ajută la scăderea în greutate. Adăugați o linguriță de sare amară într-un pahar cu apă imediat după masă. Procedeul nu trebuie să depășească mai mult de două-trei zile.

O baie cu sare amară relaxează întreg corpul și elimină stresul, fiind o sursă de Magneziu care se poate absorbi prin piele.

Sarea Epsom ameliorează durerile musculare și articulare, inflamațiile, astmul bronșic și migrenele.

Baia cu sare Epsom îmbunătățește sănătatea inimii și ajută la prevenirea bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale prin îmbunătățirea circulației sângelui protejarea elasticității arterelor, prevenirea cheagurilor de sânge  și reducerea riscului de deces prin atac de cord, calmează durerile articulare.

Sarea amară poate fi folosită și în frumusețe și întreținerea sănătății pielii.

Elimină punctele negre de pe față– o linguriță de sare amară, 3 picături de iod,jumătate de cană de apă clocotită, aplicați pe față câteva minute cu un tampon de vată apoi clătiți.

Exfoliant pentru față– amestecă o jumătate de linguriță de sare cu crema obișnuită pe care o folosiți, masați usor apoi clătiți.

Elimină mirosul neplăcut al piciorului și calmează reface pielea uscată –  baie de 10 minute

 

Distribuie pe: