”Se arată FIARA la Ierusalim! Luați-vă telefon vechi!” – Apel bizar în plină pandemie

1223

Un mesaj legat de Antichrist a luat amploare pe rețelele de socializare

„Anul ăsta, la Ierusalim, va fi prezentat Antichrist. Se va transmite instant prin tv și telefoane, tablete, prin facebook, prin rețele sociale. Care se uită nu va scăpa de el. Se arată fiara. (…). Renunțați la telefoanele smart, luați-vă telefon vechi. (…) Să puneți semnul Sf. Cruci (o cruciuliță) pe ușa casei în interior. Din noaptea asta și să o lăsați acolo. Transmiteți la cine puteți, urgent!” – este o parte din mesajul care a fost distribuit pe rețelele de socializare.

Au apărut, ulterior, mai multe reacții. Iată ce au scris câțiva internauți:

Din cauza unora ca aceștia, ajung alții să atace Biserica.

Văd niște comentarii ca din filmele de groază… Asta se întâmplă când nu mai poate omul merge la spovedit și nu are nici bani de psiholog. Suntem ceea ce gândim și în ce credem.

Eu cred tot ce se spune, o să trăim timpuri grele.

Cel cu crucea este un îndemn bun.

Hă?! Gata, până aici?

Se joacă cu mintea noastră?

Preotul Eugen Tănăsescu, clarificări

În acest context, l-am contactat pe purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, care a făcut următoarele precizări pentru DCNews.ro:

„Cine a scris mesajul este foarte confuz din punct de vedere teologic. Fie avem de-a face cu oameni care pierd timpul stând acasă sau pur și simplu avem de-a face cu oameni speriați, care nu-și dau seama ce se întâmplă și, din panică, înfloresc. Recomandăm tuturor celor ce sunt preocupați de credință, așa cum se întâmplă și în viața civilă, să ia legătura cu canalele oficiale: preoți, duhovnici. Să nu dea crezare tuturor mesajelor.

Sunt multe mesaje pe Facebook, inclusiv cu tentă apocaliptică. Unii oameni sunt speriați, alți nemulțumiți, revoltați. E un fenomem oarecum firesc, să spun așa, în logica firii umane slabe, speriate. Dar cel mai bine este să ne calmăm, să ne căutăm credința în Hristos, așa cum ne sfătuiesc Patriarhia Română, Arhiepiscopia Tomisului.

La capătul crucii, să nu uităm că se află Învierea. Acum avem o cruce de dus, un moment de necaz. Trecem noi și peste asta. Biserica a avut încercări mult mai grele.

Recomandăm calm, post și rugăciune. Să nu credem în filme americane”, a transmis Eugen Tănăsescu.

Distribuie pe: