SEMINȚE DE IN ÎN APĂ- 8 beneficii pentru sănătate

75815

 

Trebuie să ne obișnuim să consumăm semințe de in și să nu ne gândim doar la asta în caz de urgență, să evităm bolile și să ne menținem corpurile intr-o stare de funcționare corect. Constipația depinde în mare măsură de cantitatea de fibre pe care o consumăm. Datorită mucilagiilor, veți putea îmbunătăți tranzitul intestinal.

Trebuie să știți că există diferiți factori care afectează cât de ușor este să iesiți cu scaunul. Călătorii, jet lag, stres, schimbări zilnice: sunt toate evenimente care ne pot afecta tranzitul. Dar există modalități ușoare și naturale de a vă îmbunătăți mișcările intestinale. Mijloace care împiedică deteriorarea organismului de laxativele artificiale.

Secretul semințelor de in este că acestea conțin cantități mari de mucilagiu care nu reprezinta altceva decât fibre solubile. La contactul cu apa, aceste semințe eliberează celebrele mucilagii. Acestea determină îngroșarea lichidelor din jur.

Cum funcționează mucilagiile

Mucilagiile produc un fel de pastă care permite eliberarea scaunului facilitând trecerea lor prin intestine. Acest proces de evacuare diferențiază semințele de in de alte tipuri de laxative. Acestea, obișnuind corpul cu evacuarea artificială, generează o dependență si împiedică mersul la baie într-un mod natural. Fibrele solubile din semințele de in sunt capabile să absoarbă toxinele din corp și să le treacă in scaun cu mult înainte de a fi absorbite de intestin.

Aceste semințe au alte componente benefice pentru sănătate. De exemplu, pot fi utilizate deoarece contin acid alfa-linolenic, un acid gras din familia omega-3, care ajută la reducerea colesterolului rău. Un beneficiu final este că semințele de in conțin substanțe antiinflamatoare, luteolină și acid oleic.

 

Efectele semințelor de in înmuiate în apă: 9 beneficii

Protecție cardiovasculară

Aceste semințe reprezintă una dintre cele mai bune surse de plante de omega-3 cunoscute până în prezent. Semințele consumate ăn toate formele lor sunt, prin urmare, foarte interesante din punct de vedere nutrițional. Acestea ne permit să beneficiem de efectele benefice ale omega-3 asupra sănătății, în special în protecția cardiovasculară. Acest lucru se datorează faptului că boabele și uleiul de semințe de in ajută la reducerea colesterolului din sânge într-un mod moderat. Ideal este să le combinați cu o sursă marină de omega-3.

Constipație și tulburări digestive

Semințele de in sunt extrem de bogate în fibre solubile și insolubile, care sunt substanțe nutritive esențiale și extrem de importante pentru reglarea digestiei, a zahărului din sânge și a sănătății metabolice. Deoarece semințele de in conțin o mulțime de fibre, acestea reduc absorbția zaharurilor de către organism și, prin urmare, pot fi considerate a fi un superaliment care reglează zahărul din sânge. Persoanele cu probleme insulino-dependente le pot consuma zilnic pentru a profita de acest beneficiu.

Dar semințele de in au, de asemenea, efecte laxative și, prin urmare, permit, ca atare, să se lupte eficient împotriva constipației. Într-adevăr, se crede că semințele de in ameliorează simptomele sindromului intestinului iritabil. Aceste simptome sunt de obicei dureri abdominale și balonare. În acest sens, semințele de in inmuiate in apa ar fi chiar mai eficiente decât medicamentele obișnuite pentru constipație (laxative). Pe de altă parte, se spune că semințele sunt eficiente atunci când sunt combinate cu prune în tratamentul și prevenirea constipației.

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

Osteoporoză și ateroscleroză

Studiile făcute până acum au oferit rezultate încurajatoare. S-a demonstrat si eficacitatea semințelor de in asupra aterosclerozei. Această boală se caracterizează prin acumularea de plăci grase în interiorul arterelor. Acizii grași conținuți în semințe ar putea reduce aceste plăci. Potrivit cercetătorilor, aceste efecte sunt legate de acțiunile antioxidante ale semințelor de in asupra corpului.

Pe de altă parte, se știe deja că o dietă bogată în acid alfa linolenic ajută la îmbunătățirea sănătății persoanelor cu infarct.

Semințele de in conțin lignani. Acestea sunt fitoestrogeni care ajută la ameliorarea simptomelor asociate menopauzei, cum ar fi lipsa terapiei hormonale. Se crede că consumul de semințe de in ajută la reducerea intensității și frecvenței bufeurilor în timpul menopauzei. Un alt studiu a reușit, de asemenea, să demonstreze efectele benefice ale semințelor de in asupra femeilor afectate de menopauză și a simptomelor acesteia. În acest studiu, semințele au fost consumate ca extract sau măcinate.

Antioxidanți pentru a lupta împotriva radicalilor liberi

La fel ca în cazul multor alimente sănătoase pe bază de plante, semințele de in sunt incredibil de bogate în antioxidanți. Lignanii sunt antioxidanți înșiși, dar o varietate de alți compuși găsiți în semințele de in au efecte similare, făcându-i ideali pentru menținerea sănătății și a protecției generale a celulelor corpului.

Un aliment antiinflamator

Fotochimicele, lignanii și omega-3 care se găsesc în semințele de in sunt toate considerate antiinflamatoare. Omega-3 au fost legate de procese antiinflamatorii universale, iar pentru lignani, ele ușurează durerea inflamatorie și promovează o bună recuperare în diferite țesuturi. Acest lucru are beneficii diferite, dar de obicei înseamnă combinarea unei diete echilibrate cu produse obținute din aceste semințe oleaginoase, cum ar fi ulei sau semințe măcinate.

Ideal pentru persoanele cu diabet

Semințele de in inmuiate in apa sunt ideale pentru persoanele cu diabet de tip 2. Deoarece nu au un conținut ridicat de carbohidrați, iar lignanii pe care îi conțin contribuie la reducerea cantității de carbohidrați și grăsimi din sânge, aceste semințe ajută, de fapt, la prevenirea riscurilor asupra sănătății. Consumul său este foarte recomandat atât pentru diabetici, cât și pentru cei care sunt pre-diabetice. În plus, semințele de in acționează și asupra nivelului lipidelor din sânge, deci reduc riscul de hiperlipidemie.

Hiperplazia prostatică benignă

S-a făcut un studiu asupra semințelor de in privind hiperplazia benignă de prostată. Conform rezultatelor obținute, se pare că extractul de semințe poate îmbunătăți semnificativ calitatea vieții pacienților. De asemenea, au observat o scădere a intensității simptomelor care afectează tractul urinar.

Semințele de in și cancerul

Semințele de in prezintă un interes deosebit pentru oamenii de știință în prevenirea și tratamentul cancerului de sân. Prevenirea bolilor cronice precum cancerul este o problemă majoră. Obiceiurile nutriționale bune par să dea roade în acest domeniu.

Pentru moment, studiile clinice pe semințe de in nu au reușit încă să demonstreze eficacitatea lor asupra riscului de cancer mamar. Cu toate acestea, consumul de semințe de in modifică expresia markerilor de creștere în celulele tumorale la femeile aflate la postmenopauză. Pe de altă parte, consumul de semințe de in pare să aibă efecte benefice asupra progresiei cancerului de prostată la bărbații afectați.

 

Distribuie pe: