Sirop din ridiche neagră – Un preparat minune împotriva tusei

1167

Consumul de sirop de ridiche neagră este benefic persoanelor predispuse la infecții infectii respiratorii.

Ridichea neagră cu miere acţionează că agent antimicrobian, întărind sistemul imunitar. Siropul din ridiche neagră este foarte eficient pentru tratarea bronşitelor, pentru tusea uscată şi cronică la copii, dar şi la adulţi.

Ca să faci sirop ai nevoie de o singură ridiche neagră, de vreo 300-400 de grame, şi de miere de bună calitate. Dacă nu ai miere sau esti alergic la miere poţi folosi zahăr. Dar cu miere, eficienţa siropului este mai mare.

Spală bine ridichea, apoi usuc-o. Dacă nu stă dreaptă când o aşezi pe masă, poţi să tai partea inferioară astfel încât să stea dreaptă sau pune-o într-un pahar. Taie partea superioară, ca un capac, şi pune-o deoparte, o să ai nevoie de ea mai târziu. Scobeşte cu un cuţit interiorul ridichii, lăsând pereţii cu grosimea de 2 cm.

Pune două linguri de miere, astfel încât să se umple mai mult de jumătate din gaură. Dacă mergi pe varianta cu zahăr, pune patru linguri de zahăr. Închide ridichea cu partea superioară decupată mai devreme (capacul) şi lasă să stea aşa peste noapte. Dimineaţă, în interiorul ridichii vei găsi un sirop dulce şi gustos.

Administrare:

Adulţi o lingură, de 4-5 ori pe zi, înainte de masă.

Copii – o linguriţă, de 4-5 ori pe zi, înainte de masă.

O să vezi că tot siropul se va consuma în timpul zilei. Dar seara poţi să adaugi din nou două linguri de miere în aceeaşi ridiche, ca să ai în dimineaţa următoare alt sirop de ridiche neagră. Vestea bună este că poţi folosi aceeaşi ridiche de 2-3 ori.

 

Distribuie pe: