SIROPUL DE MENTĂ – beneficiile sale pentru sănătate și mod de preparare

9177

 

Menta este un ingredient popular în mai multe alimente și băuturi, de la ceaiuri, siropuri și băuturi alcoolice până la sosuri, salate și deserturi. De-a lungul istoriei, oamenii au folosit diferite specii de plante de mentă în medicină. Diferite specii de mentă oferă o gamă largă de calități antioxidante și potențiale beneficii pentru sănătate, în special pentru persoanele care au sindromul colonului iritabil. Puteți adăuga cu ușurință mentă la salate verzi, deserturi, smoothie-uri, limonade, ceai și, desigur, se poate prepara un delicios sirop de mentă.
De-a lungul istoriei, oamenii au folosit diferite specii de plante de mentă în medicină. Diferite specii de mentă oferă o gamă largă de calități antioxidante și potențiale beneficii pentru sănătate, în special pentru persoanele care au sindromul colonului iritabil. Puteți adăuga cu ușurință mentă la salate verzi, deserturi, smoothie-uri, limonade, ceai și, desigur, se poate prepara un delicios sirop de mentă.

O porție de 2 linguri sau 3,2 grame (g) de mentă proaspătă oferă: 2,24 calorii 0,12 g de proteine 0,48 g carbohidrați 0,03 g de grăsime 0,26 g de fibre Menta conține, de asemenea: potasiu magneziu calciu fosfor vitamina C fier vitamina A Menta conține mai mulți nutrienți, dar cantitatea pe care o persoană o folosește de obicei într-o porție nu este suficientă pentru a asigura o cantitate semnificativă din necesarul zilnic de nutrienți.

Menta poate fi folosită ca înlocuitor pentru sare sau zahăr. Unguentele sau suplimentele cu mentă oferă cele mai multe dintre beneficiile lor. Alte beneficii: Previne greața și vărsăturile; Îmbunătățește imunitatea; Benefică în cazul alergiilor; Bun pentru durerile de cap; Adjuvant pentru regenerarea părului; Induce somnolența; Menține sănătatea orală; Diminuează durerile menstruale. Proprietăți ale mentei Antifermentative; Anticancerigene; Antiinflamatoare; Astringente Antiseptice; Analgezice; Cicatrizante; Dezinfectante; Spasmolitice; Sedative; Decongestionante; Expectorante. Sirop de mentă fără fierbere Sirop de mentă fără fierbere Ingrediente: 1/2 cană zahăr 3/4 cană frunze de mentă proaspătă 1/2 cană apă clocotită Mod de preparare: Combinați zahărul și frunzele de mentă într-un castron termorezistent.

Se adaugă apa clocotită si se amestecă până se dizolva zaharul. Lăsați frunzele de mentă timp de 15 minute. Se strecoară într-un borcan, se acoperă și se da la frigider până la 2 săptămâni. Sirop de mentă pentru limonadă

Sirop de mentă – rețetă Ingrediente: 1 cană apă 1 cană zahăr 1 cană frunze de mentă proaspătă Mod de preparare: Combinați apa, zahărul și frunzele de mentă într-o cratiță mică. Se aduce la fierbere la foc mediu, amestecând până se dizolvă zahărul. Se fierbe timp de 1 minut; se ia de pe foc si se lasa siropul la infuzat, aproximativ 30 de minute. Turnați siropul de mentă într-un borcan sau o sticlă sterilizată printr-o strecurătoare pentru a îndepărta frunzele de mentă și apoi se păstrează la temperatura camerei. Sirop de mentă fără zahăr Siropul de mentă fără zahăr Ingrediente: mentă proaspătă apă miere Mod de preparare: Folosim miere în loc de zahăr alb pentru a evita utilizarea zahărului rafinat. Siropul simplu este 1 parte apă la 1 parte miere. Curățați frunzele de mentă! În continuare, rupeți menta cu mâinile pentru a ajuta la eliberarea uleiului. Apoi puneți frunzele de mentă curățate într-un bol termorezistent. Turnați cu grijă siropul simplu peste mentă. Se lasă la infuzat 10-15 minute. Strecurați cu grijă frunzele de mentă, apăsând ușor pentru a scoate toate uleiurile din frunze. Puneți siropul de mentă într-un borcan termorezistent cu un capac etanș și lăsați să se răcească complet. Acoperiți și păstrați la frigider 1-2 săptămâni. La ce se poate folosi siropul de mentă Siropul de mentă poate fi folosit cu mare succes pentru a prepara limonadă, pentru a fi turnat peste înghețată sau alte deserturi, dar și în diferite cocktailuri răcoritoare. Băutură răcoritoare cu mentă Siropul de mentă poate fi combinat cu apă minerală și se obține astfel o băutură acidulată, răcoritoare și naturală.

Distribuie pe: