Sper ca în zilele în care simți că nu mai poți să iți amintești să ai credință. Să ai speranță. Pentru că trebuie să știi… nu ești niciodată singur!

5747

 

Într-o zi, un faimos înțelept a început să se îndoiască de bunătatea lui Dumnezeu. El a început să se îndoiască de bunătatea lui Dumnezeu din cauza observațiilor sale. El a văzut lumea ca fiind o mizerie, războaie și oameni care s-au omorât, a văzut cum oamenii distrug planeta … Asta în timp ce aceiași oameni care erau responsabili pentru distrugerea planetei erau lăudați și deveneau mai bogați.

Oamenii buni care se născuseră pur și simplu în locurile proaste au fost fără stăpân pe stradă.

Lucru care l-a împins pe el, totuși, să se îndoiască de Dumnezeu a fost atunci când a văzut o fetiță într-o rochie sfâșiată, tremurând singură pe străzi, fără hrană și fără adăpost, în mijlocul unei ierni reci. Când înțeleptul a văzut această fetiță suferind, își spune:

„Oh, Doamne, cum ai putea să permiteți așa ceva? De ce nu poți face ceva cu fetița asta?

Imediat a primit un răspuns la întrebarea lui.

„Oh, pot! Și am făcut! Te-am creat!

Această poveste este o lecție pentru noi toți. Nu ne luăm în considerare atunci când vedem lucrurile rele care se întâmplă în lume.

Indiferent dacă credința voastră este în știință, religie sau altceva, acțiunile dvs. contează. Dacă vedeți ceva ce nu vă place despre lume, încercați să schimbați. Dacă vedeți oameni care suferă, ajutați-i. Dacă vedeți o lipsă de iubire, dăruiți iubire. Și chiar dacă nu schimbați lumea, veți schimba lumea cuiva. Și asta e de ajuns. Asta contează. Un mic act de bunătate la un moment dat. Dacă Dumnezeu există așa lucrează, prin voi!

Indiferent de durerea cu care lupti in aceasta perioada, o sa te rog sa ai credinta. Credinta ca intr-o zi va fi mai bine. Credinta ca Dumnezeu te va salva, chiar si atunci cand simti ca nu mai vezi luminita de la capatul tunelului.

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

Credinta ca el are grija de tine si vrea ca tie sa iti fie cat mai bine. Credinta ca, chiar daca nu iti raspunde la rugaciuni, inca te asculta si iti va oferi raspunsuri.

Credinta ca atunci cand te vei uita inapoi la aceasta experienta vei aprecia lectia pe care ai invatat-o, stiind ca te-a facut mai rezistent. Credinta ca aceasta situatie este modul tau de a deveni persoana care esti menita sa devina.

Multi dintre noi sustin ca oamenii care ne inconjoara sau intamplarile sunt binecuvantari trimise de la Dumnezeu, insa de multe ori uitam ca mandria ne poate orbi si ne poate ascunde adevarul.

Degeaba oamenii iti vor raul daca Dumnezeu iti vrea binele
Este mult mai usor sa urmam inimile noastre decat sa ne bazam pe Dumnezeu; in timp ce aceste situatii ne dezamagesc si mai tare si ne determina sa ne intrebam in mod repetat “De ce?” sau “De ce mi se intampla mie asta?”, trebuie sa recunoastem ca ceea ce isi doreste Dumnezeu pentru noi nu este ce ne dorim noi pentru noi.

Uneori, ceea ce Dumnezeu vrea pentru noi este sa ne amintim pur si simplu cat de mult ne iubeste si ca vrea sa ne protejeze, uneori chiar si de noi insine.

Suntem inconjurati de atata rautate, minciuna, neincredere, nedreptate, ura si durere. Insa trebuie sa avem incredere in El, in noi… chiar daca nu ne raspunde la intrebari, El este acolo, primeste rugaciunile noastre si ne aude. Mergem la el pentru ca este singurul care ne poate salva. Indiferent de cat de mare este povara pe care o purtam, stii ca el se va descurca. Ofera-i grijile tale, ai credinta ca totul va fi bine.

Sper ca in zilele in care simti ca nu mai poti sa iti amintesti sa ai credinta. Sa ai speranta. Pentru ca trebuie sa stii… nu esti niciodata singur!

Distribuie pe: