SPONDILOZA CERVICALĂ- remedii naturiste pe care le poți folosi acasă

7175

Din fericire cu ajutorul anumitor medicamente, a unor modificări simple ale stilului de viață și a unor remedii de casă simple pentru spondiloza cervicală, poți controla simptomele și poți duce o viață relativ lipsită de dureri. Urmați zilnic aceste remedii pentru spondiloza cervicală, până când vă simțiți confortabil cu starea dumneavoastră.

1. Exerciții fizice regulate

Una dintre cauzele majore ale spondilozei cervicale este lipsa mișcării, prin urmare puteți reduce durerea și rigiditatea în jurul gâtului prin încorporarea exercițiilor fizice regulate în stilul dumneavoastră de viață- mersul pe jos și înotul.

2. Comprese

Comprese calde și reci- aplicați alternativ compresele pe zona afectată. Compresele fierbinți vor îmbunătăți circulația sângelui și vor relaxa mușchii. Compresele reci vor reduce umflarea și inflamația.

3. Usturoi

Proprietățile sale antiinflamatorii și analgezice ajută la tratarea durerii, umflăturilor și inflamațiilor la nivelul gâtului și zonelor alăturate. Usturoiul este printre cele mai bune remedii când vine vorba de spondiloza cervicală.

4. Turmericul

Datorită proprietăților sale antiinflamatoare, turmericul este un alt remediu popular pentru spondiloza cervicală. În plus turmericul crește circulația sângelui ceea ce ajută la reducerea rigidității musculare și a durerii. Se amestecă o linguriță de pudră de turmeric într-un pahar de lapte, se amestecă cu miere. Se consumă de două ori pe zi.

5. Semințe de susan

Sunt un bun remediu popular pentru a trata spondiloza cervicală, bogate în calciu, magneziu, mangan, cupru, zinc, fosfor, vitaminele K și D, care sunt bune pentru oase și sănătatea generală. Uleiul de susan este de asemenea eficient în reducerea durerilor de gât.

6. Ghimbir

Un alt remediu casnic utilizat la scară largă pentru proprietățile sale antiinfamatoare, îmbunătățind circulația sângelui.

7. Oțetul de mere

Fiind bogat și acesta în proprietăți antiinflamatorii și alcalinizante, poate calma durerea și inflamația.

Toate aceste remedii casnice vă pot ameliora durerea și va pot ușura viața de zi cu zi.

Sfaturi pentru ameliorarea durerii

  • Faceți sport zilnic
  • Dormiți
  • Păstrați o poziție corectă atunci când stați în picioare sau așezat
  • Evitați alimentele grase, picante, prăjite, cașul, dulciurile,zahărul,cafeaua
  • Renunțați la fumat
  • Mănâncă alimente bogate în proteine, vitamina C, Calciu și fosfor

Pentru a urma sfaturile de mai sus ai nevoie doar de un pic de disciplină, iar tot ce regăsiți în acest articol sunt sfaturi pe care cu siguranță le-ați auzit și de la bunica iar remediile bunicii sunt cele mai bune.

Pentru o viață fără durere, urmați o viață sănătoasă!

Distribuie pe: