Știm despre urzică cât de benefică este pentru organism și cât este de sănătoasă dar cum putem să o avem pentru consum pe tot parcursul anului? Aici găsești rețeta!

315

Urzicile au proprietăți depurative și diuretice, remineralizante, revigorante, imunostimulatoare, antimicrobiene, hipoglicemiante, hemostatice și hepatice. Frunzele verzi pot fi adăugate în salate, în supe și ciorbe, în mâncăruri fierte, în chiftele, drob sau diferite umpluturi pentru plăcinte. Sau pot fi folosite la prepararea unui sirop cu efecte tonice și curative.

Consumul de urzici are efecte benefice asupra persoanelor anemice, slăbite, obosite, cu imunitatea scăzută, cu rinită alergică, dureri musculare și articulare, eczeme, prostată mărită, infecții urinare. Urzicile ajută la curățarea sângelui, eliminarea toxinelor, a sărurilor și acidului uric (în gută, reumatism), la stoparea hemoragiilor, tratarea afecțiunile respiratorii (tuse, astm, bronșită).

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

Rețetă sirop de urzici:

  • 1kg de urzici
  • 1kg apă
  • 500gr miere

Spălați bine urzicile pentru a îndepărta toate impuritățile, tocați mărunt frunzele de urzici sau le puteți mărunți cu un robot de bucătărie, pasta obținută se pune la fiert împreună cu 750ml apă. Se dă de câteva ori în clocot apoi se strecoară printr-un tifon.Sucul obținut se pune din nou la fiert cu 250 de ml apă și se dă din nou intr-un clocot. După ce s-a răcorit se adaugă mierea și se pune la rece în frigider. Rețeta dr. Constantin Drăgulescu

Distribuie pe: