Turmeric, ceapă, ghimbir – sirop cu proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene și antivirale

7467

Dacă nu ați folosit niciodată acest sirop, trebuie să știți că este foarte benefic pentru sănătate în tratarea diferitelor boli având rol antiinflamator, antibacterian și antiviral

la ce ajută acest sirop:

  • Vindecă tusea – aduce rapid ușurare
  • Curăță plămânii și bronhiile
  • Ajută la curățarea plămânilor chiar și în timpul fumatului pe termen lung
  • Efect antiinflamator, antibacterian și antiviral
  • Întărește imunitatea generală și apărarea

 

Ce conține acest sirop?

Turmericul este un condiment excelent care conține multe substanțe importante, cum ar fi minerale, vitamine și acizi grași omega-3. Are efecte anticanceroase, antibacteriene și antivirale extrem de puternice.
  • Ajuta la imbunatatirea memoriei – in cateva studii realizate pe populatiile din Asia a fost demonstrat faptul ca persoanele care au consumat mai mult curry au obtinut rezultate mai bune la testele de evaluare cognitiva fata de cele care nu au consumat acest condiment. Cercetatorii au corelat acest beneficiu cu turmericul, care este unul dintre ingredientele principale ale acestui amestec de condimente, dar si din alimentatia asiaticilor. Totodata, cercetatorii cred ca efectele antiinflamatorii ale curcuminului pot proteja creierul impotriva bolilor degenerative si pot preveni aparitia bolii Alzheimer.
  • Protejeaza inima – asa cum ne arata cateva studii, curcuminul poate proteja organismul impotriva bolilor cardiovasculare, precum cardiomiopatia sau aritmia (batai neregulate ale inimii);
  • Protejeaza impotriva bolilor de piele – curcuminul ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si previne deteriorarea celulelor pielii, accelerand si imbunatatind procesul de absorbtie a colagenulu. De asemenea, curcuminul poate ajuta la ameliorarea unor boli de piele, precum psoriazisul, dermatitele si acneea.
  • Calmeaza durerile reumatice – efectuat in 2016 a demonstrat faptul ca administrarea de suplimente pe baza de curcumin  timp de patru saptamani a ajutat la calmarea durerilor provocate de osteoartrita la persoanele care sufereau deja de aceasta afectiune;
  • Rol antiinflamator si antioxidant – unul dintre cele mai importante beneficii ale curcuminului este capacitatea de a reduce inflamațiile prin blocarea anumitor enzime implicate in acest proces. Totodata, efectul sau antioxidant ajuta la prevenirea artritei, astmului sau bolilor inflamatorii intestinale.
  • Regleaza nivelul de zahar din sange – conform studiilor, curcuminul reduce nivelul de glucoza din sange si sporeste secretia de insulina a pancreasului. Mai mult, suplimentele pe baza de curcumin pot preveni aparitia diabetului de tip 2.
  • Are proprietati anticancerigene – un studiu din 2015 publicat in jurnalul de stiinte Molecules a demonstrat ca substanta activa curcumin poate bloca activitatea celulelor tumorale, prevenind astfel aparitia mai multor tipuri de cancer, precum cancerul de piele, pancreatic, mamar sau pulmonar;
  • Previne formarea cheagurilor de sange – asa cum au demonstrat studiile, curcuminul imbunatateste circulatia sangvina si previne formarea cheagurilor de sange care ar putea duce la probleme de sanatate serioase, precum accidentele vasculare cerebrale, tromboza venoasa profunda sau embolismul pulmonar;
  • Reduce colesterolul „rau” – un studiu efectuat la Universitatea din Indonezia a aratat ca substanta activa curcumin ajuta la reducerea nivelului de colesterol „rau” LDL, dar si a nivelului de colesterol total, fapt care are efecte pozitive asupra sanatatii inimii;
  • Imbunatateste procesul de detoxificare – datorita proprietatilor antioxidante, curcuminul ajuta la mentinerea sanatatii organismului si stimuleaza enzimele care combat radicalii liberi, responsabili pentru deteriorarea celulelor si a ADN-ului;
  • Protejeaza ficatul – curcuminul previne aparitia tulburarilor hepatice si ajuta ficatul sa functioneze optim;
  • Previne anemia – turmericul este o sursa bogata de fier  si poate preveni aparitia anemiei;
  • Trateaza problemele digestive – unele studii sustin ca turmericul poate contribui la ameliorarea simptomelor colonului iritabil;
  • Amelioreaza simptomele gripei si ale racelii – curcuminul ajuta la ameliorarea infectiilor virale, precum raceala si gripa, si ajuta organismul in lupta cu afectiunile respiratorii. Ceaiul de turmeric cu miere este recomandat pentru ameliorarea simptomelor racelilor.
Ceapa beneficiile pentru sanatate ale consumului de ceapa pot include reducerea riscului de aparitie a anumitor tipuri de cancer, imbunatatirea starii de spirit si mentinerea sanatatii pielii si a parului. Ceapa este o sursa de vitamina C, care ajuta la combaterea formarii radicalilor liberi, care sunt inclusi pe lista cauzelor aparitiei cancerului.
Ghimbirul :este un aliment cu proprietati si beneficii deosebite asupra sanatatii organismului, atestate de studii de specialitate. De la sustinerea imunitatii in lupta cu o serie de bacterii pana la intensificarea metabolismului, ghimbirul este un ajutor de nadejde intr-o serie de afectiuni cu care multi dintre noi ne-am confruntat pana acum.
Avem nevoie:
  • 1 lingură turmeric
  • 200 g de ceapă
  • Butași de 2 până la 3 cm de rădăcină de ghimbir
  • 200 g de miere
  • 0,5 litri de apă
Mod de preparare:

Lasă apa să fiarbă și adaugă ceapa tăiată felii, ghimbirul, turmericul

Gătiți la foc mic aproximativ 10-15 minute.

Apoi scurgeți lichidul și lăsați-l să se răcească.

Numai când este ușor călduț, amestecăm mierea și pregătim siropul .

Îl depozităm în frigider.

Luați 2 linguri de sirop dimineața pe stomacul gol și 2 linguri seara înainte de culcare .

Este bine dacă beți siropul cel puțin o săptămână, ideal chiar și mai mult, în funcție de starea bolii.

La tuse, putem adăuga și sirop la ceai și putem crește efectul său de vindecare dacă adăugăm lămâie .

 

Distribuie pe: