ULEI DE CUIȘOARE- tratează tulburări digestive și afte, răni, infecții respiratorii și multe alte afecțiuni

8704

Antiinflamator, antifungic. Lista beneficiilor uleiului esențial de cuișoare este lungă. Datorită diferitelor sale virtuți, ajută la ameliorarea rănilor, a infecțiilor respiratorii, precum și a tulburărilor digestive.

Originar din Insulele Moluccas, cuișorul este un copac care face parte din familia Myrtaceae. Cuisoarele, mugurii florali care cresc pe această plantă, sunt utilizati pe scară largă în medicina pe bază de plante și aromoterapie. Datorită multiplelor sale proprietăți de sănătate, uleiul esențial de cuișoare ameliorează multe afecțiuni de zi cu zi.

Uleiul esențial de cuișoare are 70-80% eugenol, o moleculă care are multe proprietăți medicinale. Este destul de rar, mai ales că nu este prea amestecat cu alte molecule.

Ulei esențial de cuișoare: un puternic analgezic

Infecțiile orale sunt de obicei foarte dureroase. Datorită proprietăților sale analgezice, puteți utiliza ulei esențial de cuișoare pentru a calma durerea pana ajungeti la medic. Dacă aveți un abces, de exemplu, puteți amestecati câteva picături de ulei esențial cu puțină apă. Apoi clătiți și scuipați.

Uleiul esențial de cuișoare ajută și la tratarea aftelor, care sunt ulcere dureroase și neplăcute. Pentru a face acest lucru, diluați 5 picături de ulei esențial de cuișoare și 10 picături de ulei esențial de arbore de ceai în 10 ml de ulei vegetal. Apoi aplicați amestecul timp de 4 până la 5 zile pe afte.

Uleiul esențial de cuișoare, un aliat împotriva tulburărilor digestive

Un alt avantaj al uleiului esențial de cuișoare? Calmează tulburările digestive, cum ar fi gastroenterita și diareea. Trebuie să mergeți la medic dacă vomați timp de trei zile, dar uleiul esențial de cuișoare reduce durerea asociată cu aceste patologii digestive.

Pentru ameliorarea gastroenteritei, se recomandă diluarea a 10 picături de cuișoare, 5 picături de mentă și 10 picături de busuioc tropical în 20 ml de ulei vegetal. Apoi, puteți aplica amestecul pe stomac timp de 5 până la 7 zile pentru a calma durerea.

[wp-rss-aggregator template="stiai-net"]

Uleiul esențial de cuișoare are proprietăți antiinfecțioase?

Uleiul esențial de cuișoare este, de asemenea, recomandat pentru tratarea infecțiilor pielii, cum ar fi zona zoster, herpes și acnee. Datorită proprietăților sale antifungice și antiinfecțioase, uleiul esențial de cuișoare este eficient și împotriva infecțiilor cu drojdii, infecții cauzate de ciuperci microscopice și drojdii. Se recomanda și pentru infecții bacteriene, virale și respiratorii precum bronșita, sinuzita, nazofaringita sau amigdalita. Este un excelent aliat împotriva infecțiilor.

Uleiul esențial de cuișoare are o acțiune cauterizantă

În cazul unei răni mici, puteți aplica ulei esențial de cuișoare pe piele, deoarece favorizează vindecarea. Pentru a o accelera, puteți dilua 5 picături de ulei esențial de cuișoare și 5 picături de ulei esențial de cimbru în 10 ml de ulei vegetal. Masăm zona o dată pe zi timp de o săptămână. Încetăm să o aplicăm dacă rana nu se închide după 7 zile. Apoi putem începe din nou în săptămâna următoare.

Ulei de cuişoare – reţetă

Deşi se găseşte la magazinele naturiste, putem prepara un ulei de cuişoare natural acasă, folosind cuişoare şi ulei de măsline. Ingrediente • 1 lingură de cuişoare întregi • 1-2 cană de ulei de măsline (circa 118 ml) Preparare Cuişoarele trebuie să fie cât mai proaspete şi mai puternic aromate. Verificaţi data de pe ambalaj, să nu fie foarte vechi. Măcinaţi cuişoarele întregi prin râşniţa de cafea sau de condimente, sau zdrobiţi-le manual, într-un mojar. Decupaţi un rotund dintr-o bucată de tifon, pentru a pune pulberea de cuişoare zdrobite în el. Aşezaţi cuişoarele pe tifon şi strângeţi capetele tifonului grămadă, ca un săculeţ. Legaţi un şnur de capăt. Turnaţi uleiul de măsline într-un borcan (de gem) gol şi curat. Introduceţi săculeţul cu cuişoare în borcan şi agitaţi puţin recipientul pentru ca săculeţul să se scufunde în ulei complet. Decupaţi o folie de plastic pentru a acoperi borcanul, ca un capac. Înfăşuraţi folia la gura borcanului şi fixaţi-o cu scoci. Puneţi borcanul pe bain-marie 45 de minute. Aburii vor ajuta cuişoarele să elibereze proprietăţile analgezice în ulei.

 

Distribuie pe: