Un măr pe zi ține doctorul departe – te apără de cancer, întărește oasele şi menţine inima sănătoasă.

2198

Pline de fibre, nutrienţi şi vitamine care potolesc foamea, merele, cele mai populare fructe din lume, sunt adevărate medicamente naturale. Zicala „un măr pe zi ţine doctorul departe“ este cât se poate de adevărată, având în vedere că acestea te apără de cancer, întăresc oasele şi menţin inima sănătoasă.

1. Merele contin vitamina C, care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Foarte multe persoane care duc lipsa de vitamina C au mari probleme de sanatate, racesc rapid si au probleme cu gingiile.

2. Previn aparitia bolilor de inima pentru ca sunt bogate in flavonoizi, care au efect antioxidant.

3. Merele sunt perfecte: au un gust foarte bun, mai multe arome, ne dau energie si ne ajuta sa slabim. Au putine calorii: un mar obisnuit are in jur de 70-100 de calorii. Daca doriti cu disperare sa mancati bomboane sau ciocolata, ar fi bine sa alegeti un mar. Pofta va disparea deoarece merele contin zahar, insa va furnizeaza doar un sfert din caloriile pe care le luati de la dulciuri.

4. Previn aparitia mai multor forme de cancer: de colon, prostata sau de san.

5. Merele contin fenoli, un tip de antioxidanti care contribuie la prevenirea cancerului si a accidentelor cardiace si cerebrale. Ele fac bine si in cazul persoanelor care vor sa micsoreze nivelul colesterolului. Reduc colesterolul rau si cresc nivelul celui bun.

6. Previn aparitia cariilor dentare, provocate in special de bacterii. Sucul de mar are proprietati antibacteriene. Distruge 80% bacterii. Un mar pe zi ne tine departe de dentist.

7. Ne protejeaza de boli ale creierului. Merele contin substante numite fitonutrienti, care ne feresc de bolile neurodegenerative precum Alzheimer si Parkinson.

8. Daca mancati mere veti avea plamani mai sanatosi. Un studiu al cercetatorilor englezi arata ca oamenii care mananca 5 sau mai multe mere pe saptamana sufera de mai putine probleme respiratorii, inclusiv astm. Un mar pe zi micsoreaza si sansele aparitiei cancerului de plamani.

9. Fac bine la digestie. Un singur mar furnizeaza atatea fibre cat un castron de cereale, adica o cincime din cantitatea de fibre recomandata zilnic.

10. Contin o substanta care intareste oasele si previne aparitia osteoporozei.

Distribuie pe: