Nu arunca zeama de la murături – Are multe beneficii nebănuite asupra sănătății noastre

8674

Din păcate multă lume nu ia în seamă zeama de la murături şi de cele mai multe ori o aruncă fără a cunoaşte faptul că aceasta are foarte multe proprietăţi curative, care te ajută să previi şi să tratezi anumite afecţiuni.

Având în componenţa sa subsanţe nutritive care revitalizează întregul organism, zeama murăturilor este produsul care se obţine în urma procesului de fermentare naturală, fiind îmbogăţită cu probiotice și vitamine ca A, B1, B2, B6, B9, C şi acizi lactici.

IATĂ CE BENEFICII ARE ZEAMA DE MURĂTURI :

– creşte imunitatea, datorită bogatului său conţinut de vitamina C, zeama este recomandată persoanelor cu sistemul imunitar precar. Acidul lactic din compoziţia sa ajută la asimilarea protrinelor şi a fierului, protejând astfel organismul contra bacteriilor şi viruşilor.

– indicată în stările febrile, consumată în cantităţi mai mari aceasta reglează temeperatura corporală, mărind astfel rezistenţa organismului împotriva febrei, se va consuma câte un pahar pe stomacul gol de 3-4 ori pe zi.

– tratează ficatul mărit – acestă afecţiune se va trata cu 1 litru de ceai de sunătoare băut pe parcursul unei întregi zile şi 500 ml. de zeamă de varză pe care trebuie să o consumi dimineaţa pe stomacul gol.

– stimulează sistemul digestiv – fiind o excelentă sursă de probiotice acesta are rolul de a proteja foarte bine flora intestinală şi îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, prevenind balonarea.

– este indicată în afecţiuni respiratorii: durerile în gât şi răguşeala pot fi combătutute cu o cană de zeamă de murături diluată cu apă caldă, de 2-3 ori pe zi până se vor ameliora problemele. Datorită conţinutului mare de probiotice zeama ajută la distrugerea bacteriilor care provoacă pneumonia. Persoanelor cu astm bronşic le este recomandat zilnic zeamă de varză.

– este eficientă în constipaţie, stimulează digestia şi ajută la dezintoxicarea tractului digestiv, se vor consuma 4 pahare zilnic.

– este un foarte bun detoxifiant, având un conţinut destul de bogat în substanţe nutritive care revitalizează organismul, tonifiindu-l și ajutând în mod eficient împotriva anemiei.

– previne crampele musculare ( cârceii )

– este o băutură foarte energizantă având în componenţă un procent ridicat de sodiu, acesta are un efect energizant asupra organismului nostru ca şi băturile energizante comercializate.

– tratează hemoroizii – dacă în cazul hemoroizilor apar şi sângerări se va consuma de 3 ori pe zi înainte de masă câte 100 ml. de zeamă de varză încălzită.

– ameliorează şi tratează starea de mahmureală având capacitatea de a echilibra electroliţi din organism.

Nu este recomandată personelor care au probleme cu hipertensiunea sau cu probleme renale dar şi a celor cu aciditatea gastrică crescută.

Distribuie pe: